Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Uithangbord en uiterlijk vertoon

Het Wat-was huis was een oud klein boerderijtje dat Ex en mske in 1984 gekocht hadden. Toen haar werkgever lastig begon te doen besloot mske voor zichzelf te beginnen. Op dat ogenblik waren in het Wat-was huis de badkamer, de verwarming en de boven in orde.

mske installeerde haar buroke op het opkamertje in afwachting van een definitieve oplossing. Klanten ontving ze dan maar in de living. Zo kwam de vrouw van het immobiliënkantoor. Ze legde uit wat ze wou, ze bespraken de zakelijke kant en de vrouw vertrok.

Enkele dagen later, toen mske net begonnen was met het werk, belde de vrouw op en zei dat ze zich eigenlijk bekloeg dat ze het werk bij mske had binnen gebracht want “het huis zag er niet echt commercieel uit en je klanten in de living ontvangen dat was iets uit de oude tijd, helemaal niet hedendaags en bovendien hing er geen uithangbord en was de gevel verouderd en … ” “Weet je wat?” zei mske “kom straks je werk terug ophalen, maar je betaalt me wel voor wat al klaar is”.

“Maar” zei de vrouw, toen mske haar het hele boeltje weer in haar handen had gestopt “dat is precies wat ik moest hebben”. “Dat is dan jammer” zei mske “maar ik heb helemaal geen zin meer om het te maken, je kan beter iemand zoeken met een uithangbord en veel uiterlijk vertoon” en ze trok de voordeur open. De vrouw drentelde even en zei: “wil je ni …”. Ze ging niet verder want mske bleef demonstratief die deur openhouden en schudde kortaf “neen”.

De tijden zijn veranderd. Er was toen meer werk dan nu, maar mske is er niet zeker van of ze niet net hetzelfde zou doen als er hier nog eens zo een blasé kieken binnen zou geraken.

Previous

Aan mskes zijde

Next

De BAC in de living

1 Comment

 1. 09-04-2006, 10:01:08
  ***
  Ik had dat blasé kieken haar gezicht wel eens willen zien!
  Alvast een fijne Pasen ( met of zonder geknipt haar!).
  Groetjes.
  http://day-dreaming.skynetblogs.be
  lievekeh

  —————————————————————————–

  09-04-2006, 11:35:30
  ewel!
  groot gelijk kan daar ook niet tegen(tegen blaaskaken)
  maar kom hier eigenlijk eens ferm klinken op een mooie zondag

  groetjes…..scottie
  http://dirks.skynetblogs.be
  scottie

  —————————————————————————–

  09-04-2006, 13:09:49
  Omhoog gevallen joenk
  dat was ze.
  Van waardering had ze nog nooit gehoors met of zonder schone gevel,
  nog een fijne zondag en grtjs K
  http://zonneklopper.skynetblogs.be
  kathy
  x

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén