Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Kerstvoorbereiding

Toen mske kind was, hield Kerstmis in: ’s morgens naar de mis, de ganse dag kerstliedjes zingen en ’s avonds het bed in. Een beetje sengerengen met Broer mocht niet, het was Kerstmis. Spelen? Je had je goede kleren aan. Kerstmis was een straf!
 
Toen mske trouwde, hield Kerstmis in: zij plaatste een echte boom en die stond in de weg. Bovendien werd er gezaagd over die vuiligheid van naalden. Dan maar een kunstboom gekocht maar die stond ook in de weg en dat maakte toch ook rommel in huis. En bovendien loonde dat niet want ze gingen toch alle jaren met de honden weg. Omwille van de lieve vrede zette mske dus géén boom meer.
 
Dit jaar september begon alles veelbelovend: de verwarming kwam er aan, de badkamer kwam er aan, Zoneke kwam samen met Zus, Boeke zou ook wel komen, was het niet op kerstavond, dan toch kerstdag. Ze gingen nieuwe lichtjes kopen, ze gingen nieuwe kerstversiering kopen, ze gingen zelfs buitenverlichting hangen, er was zelfs een kado voor mske genoemd. Ze voelde zich voor de eerste keer in haar leven in een echte kerstsfeer komen en ging gul zijn! Want zoveel plezier dat ze al aan de mentale voorbereiding had gehad …
 
Domkop, domkop, domkop!
 
Op minder dan een week voor Kerstmis is er niks! Niks! Niks! Want omwille van eventuele onvoorziene bijkomende kosten ging mske die versiering maar kopen nadat de badkamer af was … Lekker niet dus, maar er komt wél een bericht dat de meubelen twee maanden vroeger geleverd worden dan voorzien. Een meevaller maar ook een tegenvaller.
 
Pffft … Zus en Zoneke komen wél, maar in die living is geen verwarming … In de keuken dan maar? Aangezien mske toch elektrische verwarming wil hebben, gaat ze dus maandag de convector voor de badkamer kopen die ze dan in de living kan zetten … En héél misschien koopt ze zelfs de convector voor de slaapkamer ook al, dan kan ze die óók in de living zetten …
 
Als je dan naar het klein buroke moet, kan je met je goede kleren in dat kruipkot kruipen … Gelukkig dat Zoneke niet zo groot is als Slow of hij kon er ook niet in! Kan je plassen met je hoofd buiten het huizeke … Als je dan met Kerstmis een beetje opgekleed bent of nylons aan hebt moet je nog opletten dat je niergens aan blijft hangen …
 
Hopelijk krijgt mske die reuze living genoeg opgewarmd voor Amke.

Previous

Ave …

Next

Doop

1 Comment

 1. 20-12-2003, 23:26:34
  kerstmis
  kop op mske,volgend jaar word jezuske nog maals geboren,
  voor de 2004 dan (hij heeft de eeuwige jeugd)
  liefs, liliane
  http://liliwens.skynetblogs.be
  liliwens

  —————————————————————————–

  21-12-2003, 09:39:44
  Sinterklaas
  Dat dacht ik alle jaren als kind van Sinterklaas ook ! Dat hij mij niet goed had begrepen en dat het “volgend” jaar wel beter ging zijn, maar het jaar daarop bracht hij dan geen sloffen maar een pyama …

  mske gaat gewoon stoppen met zichzelf wijs te maken dat ze “ook” geconsidereerd wordt, dat was niet zo als kind, dat was niet zo als getrouwde en dat is nu nog altijd niet zo ! De jankers in deze wereld die worden geholpen ! En de eerste plaats waar ze staan te janken is … inderdaad bij mske … en telkens zeg ik dat ze volgende keer allemaal de bomen in kunnen en iedere keer ben ik zo archi-stoem van mij te laten vangen. Ne mens zou beter moeten weten op zijn .. ste !
  http://mauwmauw.skynetblogs.be
  ms

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén