Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Zoneke vs Murphy

Nadat de auto geparkeerd stond, waarbij er enkele druppels waren gevallen, heeft mske Zoneke opgebeld om hem klaar en duidelijk uit te leggen hoe hij moest rijden, want Zoneke kon pas later vertrekken maar “daar reed je toch maar twee uur op”. mske had hem al verwittigd voor de laatste dag in de bouw en avondfiles en weekendfiles en vakantiefiles. Op het ogenblik dat Slow en mske in Brugge de omgeving verkenden, moesten Zoneke en Bollie nog in Leuven vertrekken.

Om zes uur, als de poorten open gingen (lees de betonmatten weggehaald werden), gingen Slow en mske maar binnen. De man zei “3” op mskes kaart en “1” op die van Slow. Eerlijke mske draait zich om om hem er op te wijzen dat ze maar een ééndagskaart hebben, maar hij verstaat het verkeerd en geeft Slow ook maar een armbandje voor “3”. Niet van zin om daar veel uitleg te staan geven, zeker daar ze toch maar één dag gingen, besloten Slow en mske dan maar eens aan een kraamke wat te gaan eten. Slow kon niet kiezen, een durum of een pak friet. Hij heeft ze dan maar alle twee genomen. En mske heeft dat uit solidariteit ook maar gedaan, maar ze heeft het niet opgekregen. Efkes later stond Slow dan weer te watertanden voor een Chinees kraamke, maar mske heeft hem maar meegetroond. Straks weegt hij 200 kg.

Zeven minuten na zes belt Zoneke om te vragen hoe het weer is. En als mske zegt dat het er gewoon goed weer is, blijkt dat Zoneke en Bollie nog steeds op de ring rond Brussel zitten in een stortbui. En ze reden tegen 10km/u. “Jamaar Zoon,” zei mske “de Proclaimers beginnen al om kwart na acht hé” waarop Zoneke serieus vloekte want hij had gedacht dat hij om 19.00u daar zou zijn en hij had dat vergeten. “Ze halen het niet” zei mske tegen Slow want toen zij van Gent naar Brugge reden was er ook nog vertraagd verkeer ter hoogte van Wetteren en nog vertraagd verkeer ter hoogte van Drongen … en nu net op dit uur …

Zeven uur en Absynthe Minded. Zoals afgesproken belt mske weer naar de gsm, Bollie zegt dat ze in Aalst zijn en dat ze goed kunnen doorrijden. En neen, over Wetteren en Drongen zeggen ze niks op de radio. mske begint zich af te vragen wat het zwaarst gaat wegen: Zonekes gekende geluk om met zulke dingen weg te geraken of het feit dat Murphy altijd mske gezelschap wil houden.

Vijf voor acht en het einde voor Absynthe Minded. Tien na acht gaat mske al naar haar uitgekozen plaatske als de gsm gaat. Zoneke! Hij zegt: “mama, ik heb de auto geparkeerd waar je gezegd had, waar is de ingang? Hangen er vlagskes en is er een rode brug?” mske denkt van: “hoe doet ie het, hoe doet ie het?” maar ze zegt: “als de hazewind richting vlagskes, onder de gieren door en nog rapper die rode brug over!” “Okee” zegt Zoneke.

Kwart na acht top zegt Craig Reid: “Good evening Bruges”, ze zetten hun eerste liedje in en Zoneke en Bollie komen de hoek van de nadar om.

Previous

Drie jaar

Next

The Proclaimers

1 Comment

 1. 09-07-2006, 12:17:18
  Heb
  alles bijgelezen
  Nog een hele toffe zondag he
  Liefs
  http://vrouwke-1.skynetblogs.be
  vrouwke

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén