Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Zwarte zaterdag

Deze voorbije week ergens zei mske: “Zoon, ze spreken over een zwarte zaterdag”. “Wij vertrekken vrijdagavond om half negen” zei Zoneke en mske was gerustgesteld. Maar zoals steeds zei ze toch: “je smst als je er bent hé”.

Gisteravond zei mske tegen Slow: “als Zoneke morgen belt als ik nog niet op ben …”, maar Zoneke had niet gebeld en mske zat hier in haar flanellen hemd, ze zou wel douchen als ze iets van Zoneke gehoord had.

Kwart na elf piept de gsm. “Dat is eigenaardig” dacht mske want Zoneke belt meestal op. “File file file!!! Nog 150km” zei het smske. mske foeterde wat af want 150km file met zo een bus dat kon nog een pozeke duren. Waarom mske zich toen niet ging douchen, dat weet ze zelf niet goed, waarschijnlijk door het foeteren.

“Een Belgische bus had een ongeval in Oostenrijk” zei Slow. Hartstilstand! Maar het ongeval was reeds om negen uur gebeurd las mske en ze bedacht dat Zoneke dan wel naar Oostenrijk was maar dat ze niet wist of die door die Tauerntunnel moesten.

Om tien voor twee kwam het volgende berichtje: “nog 30km!!” “Nu is het ogenblik daar om te douchen” spurtte mske naar boven.

Drieëntwintig minuten na drie belde Bollie en zei dat Zoneke had gebeld dat ze aangekomen waren maar dat hij haar had gevraagd om het door te geven want ze hadden nog niet gegeten. “Oeioeioeioei!” dacht mske denkend aan een hongerig Zoneke en aan een ganse bus jong grut dat waarschijnlijk ook niet al te best gezind zou zijn.

En jawel ja, de Tauerntunnel. Al bij al gelukkig dat er bij dat ongeval geen doden vielen.

Previous

Mel

Next

Rebellie aan de binnenkant

4 Comments

 1. Ai ik kan het geloven dat je in spanning rondliep! Ik zou dat ook gedaan hebben. En ze sms-en ook als ze onderweg zijn en ze bellen ook als ze gearriveerd zijn. Maar als je tussenin hoort van een busongeluk dan zou je de muren op kruipen zolang je geen bericht krijgt! Maar kom het is goed afgelopen en je kunt nu gerust zijn.

 2. onbegrijpelijke

  Oef, de spanning is voorbij
  Om de muren op te lopen en niet te douchen idd!
  onbegrijpelijke

 3. zeg nu niet,dat zoneke mee is met diene zelfde bus,als ons jens,die met de ziekenbond is gaan skieen,en om 13u,gistermiddag nog altijd nie aangekomen was,je weet wel,jens van die kapotte tiret in zijn ski-vest,die nichteke,bij mij binnengegooid had.
  ewel het was daar van hetzelfde,ze liepen daar ook zo nerveus,vanwege dezelfde reden.
  maar om 20 uur kwam het verlossend telefoontje dat alles ok was, ze kunnen ne mens wat aandoen hé…..
  grtjs…

 4. ms

  Dat Zoneke niet op de verongelukte bus zat wist ik doordat dat ongeval zich om 9u voordeed en Zoneke om kwart na elf smste, maar zolang ze niet aangekomen zijn is een mens toch niet gerust, zeker niet als je bedenkt dat er zich in de staart van zulke files nog dikwijls bijkomende ongevallen voordoen.

  @ Guusje : er zullen wel meerdere bussen die richting uit gegaan zijn, denk ik, maar ik zal het toch eens moeten nagaan want de bus van Zoneke moest vrijdag, ergens in het Leuvense om 20.30 vertrekken maar moest uit Brugge komen.

  ‘t Zou toch wel een serieus toeval zijn.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén