Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Verhaalkes van een klein mske

Toen mske kind was, hoorde ze altijd verhaalkes vertellen wat een leuk ventje Broer toch was en hoe leuk hij uit de hoek kon komen. En telkens als ze over kindergrappen spraken, begonnen ze over wat Broer ooit had gedaan en gezegd.

Klein mske, die geen jaloersheid kende, en blijkbaar nog niet kent, zat daar niet mee. Ze vond zichzelf al oninteressant genoeg en weet het daar dan maar aan.

Later, toen ze die grapjes van Broer overdacht, bedacht ze wel, dat, indien die uit haar mond waren gekomen, ze niet als grappig zouden ervaren worden, wel als frank. Nog steeds geen probleem mee. Broer was tenslotte een mooi kind, zij niet – volgens de mensheid dan.

Gisteren kwam tante Jeanne af met verhalen over kleine mske.

Previous

Hartverwarmend

Next

mskes ogen

1 Comment

 1. 23-08-2006, 08:37:31
  effe mailknopke opendoen!!
  Ondanks broer zijn grappigheid lijkt hij mij oninteressant,
  en is ms-ke’s schoonheid zoveel Groter, om te kennen.
  Tante komt te laat, met haar verhalen, ze had beter moeten weten.
  Toen…wat wat,was.
  http://zonneklopper.skynetblogs.be
  KATHY

  —————————————————————————–

  23-08-2006, 09:04:10

  Hopelijk had tante verhalen mee die mske leuk vond om te horen. Mske zal wel ook iets “goeds” gedaan hebben als kind…pfff, ik hoop toch dat het leuke waren.
  groetjes
  http://dingskeisdebeste.skynetblogs.be
  dingske

  —————————————————————————–

  23-08-2006, 09:55:07
  Het zullen zeker ook leuke verhalen zijn….
  En tante zal wel spijt hebben voor wat er gebeurd is, maar ze zal het in die tijd niet gepast gevonden hebben om zich met jullie gezin te bemoeien en wat moet je dan doen als tante, dan bekijk je alles op een afstand naar dat schattig MSke, dat ze graag vaker had gezien, maar haar door omstandigheden werd onthouden en nu de ouderdom komt wil ze je die verhalen niet onthouden en graag vertellen van in de tijd toen je vaker bij haar kwam.
  Bezoek tante maar, ze zal nog wel leuke dingen te vertellen hebben, wat jij zeker graag wil horen. Nu het nog kan even de verloren tijd inhalen.

  Marian

  —————————————————————————–

  23-08-2006, 11:21:20
  ***
  Ennnnn????? Kom laat ons meegenieten!
  http://makenanasday.skynetblogs.be
  nana

  —————————————————————————–

  23-08-2006, 12:49:56
  Hoe de stok aan de rieke zit
  Als tevens dat ik hier een keer van een onoplettendheid van mijn kant wille vertellen als dat het zo zate dat ik de ‘wie is wie’ nog noois had gelezen tot ik dezen ochtend, binst dat de kaffie dore liep het ook eens heb bekeken en dat ik nu eigenlijk wete hoe de stok aan de rieke zit.
  Ik zou eigenlijk een keer eentwadde willen zeggen en dan niet voor mij te moeien maar dat ik het azzo zegge, dat ik zegge: een verleden moet ge verwerken maar de verwerkinge mag u leven lange niet duren ook al wordt een mens dikkels in confrontatie gezet met wat er ooit is gebeurd. Maar ‘k wete ‘k ik nu eindelijk hoe dat het allemale gaat en draait alsook dat ik een verhopinge late geworden dat de verhalen van Tante een brokke deugd hebben gedaan. Tevens vele groeten van Fons in herstellinge en van Marette die met een snotvallinge zit.
  http://mariettecourgette.skynetblogs.be
  Mariette Courgette

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén