Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De geldsmossers

03/10 Landen tegen nieuwe verbindingsweg Sint-Truiden-E40
De stad Landen kant zich tegen de mogelijke aanleg van een nieuwe verbindingsweg tussen Sint-Truiden en de E40. Dinsdag raakte bekend dat Vlaams minister van Openbare Werken Kris Peeters een studie laat uitvoeren naar een geschikt tracé.De resultaten hiervan zullen tegen de zomer van 2008 bekend zijn. Landen vreest dat het tracé op haar grondgebied heel wat open ruimte in beslag zal nemen en tot onteigeningen en waardevermindering van woningen zal leiden. Het tracé, dat op het gewestplan van 1977 werd aangeduid, loopt bijvoorbeeld dwars door twee woongebieden en door de vallei van de Molenbeek, die ecologisch bijzonder waardevol is.

Als voor dit tracé gekozen wordt moet minstens een tiental huizen onteigend worden. Landen pleit als alternatief voor aanpassingen aan de bestaande verbindingswegen.

De logica in deze zaak is zo ver te zoeken … “de ontsluiting van St. Truiden” noemen ze dat en ze leggen er zomaar direct een omweg in, want een simpel ingeven van de kortste weg van de E40 naar St. Truiden op Routenet, vertoont een bestaande baan over Gingelom, waar ze ineens vanaf willen wijken om toch maar zeker Landen, via Landen en Attenhoven, er bij te betrekken.

200.000 eurokes gaat dat studieke kosten terwijl een simpele blik op het kaartje hier onder toch voldoende is.

Bovendien, als ze dan toch een nieuwe verbindingsweg willen, is het zelfs voor een klein kind zichtbaar dat Landen niet bepaald de kortste weg is tussen de E40 en St. Truiden.

En neen, wéér is ons dorpke er niet bij betrokken maar ze smossen toch zo graag met geld en dat mag toch ook eens gezegd worden.

Previous

De sjoffaasj

Next

Een raar verhaal

1 Comment

 1. 07-10-2006, 11:01:04

  plannen om een weg maken ten koste van huizen? en dat net voor de verkiezingen?
  naja… rare mensen!
  Groetjes
  http://ourlipsaresealed.skynetblogs.be
  Ourlipsaresealed

  —————————————————————————–

  07-10-2006, 11:23:52
  goedemorgen
  wens u een heel fijn weekend,vele groetjesxxx
  http://cocoonradio.skynetblogs.be
  E-ZONNETJE

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén