Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het pakske

Gisteren zaten we hier op een pakske te wachten.

Je kent dat wel, je bestelt iets en dan kan je dat volgen via track & trace. Daardoor wisten ze dat dat gisteren zou komen. Eigenlijk was er eerst voorzien dat het op tweede kerstdag hier zou zijn, maar track & trace zijn van gedacht verandert.

Dat pakske zou twee werkdagen onderweg zijn. Dan vraag je je misschien af waarom we zo een pakske op de dinsdag voor Kerstmis bestellen.

Awel, de uitleg is simpel. Enkele maanden geleden wilden we iets bestellen, maar Querida had bij die firma ook iets nodig. Maar dat voor Querida was niet in stock. Er was een wachttijd van 18 weken. En samen bestellen is geen transportkosten betalen.

We hielden het goed in het oog. De wachttijd vorderde maar langzaam.

Nu was dat gezochte artikel ineens in voorraad, vroeger dan voorzien. We wisten het wel dat Kerstmis een stoorfactor zou worden voor pakskes die dienden afgeleverd te worden. “Maar” zo dachten we “laat het ons maar bestellen”.

Dan waren we zeker dat we het tegen nieuwjaar hadden en bovendien, wie weet of het daarna nog te verkrijgen zou zijn en hoe lang het dan weer zou duren eer het terug in voorraad was

Gisteren morgen stond er bij track & trace te lezen dat het onderweg was met de pakkettenchauffeur. Op de middag stond dat er nog steeds.

Ze kwamen om 16.25u, ondanks ze bij een vorige gelegenheid verteld hadden dat ze in deze regio altijd iets na de middag leverden. Maar het was dan ook razend druk, zegden ze.

We hadden eigenlijk wat anders gepland om met Amke en Ella te gaan doen, maar ach kom, ze hadden toch opgeroepen om thuis te blijven met die sneeuwval.

Previous

Ze waren weer van de slimsten

Next

Geen kerstmarkt?

1 Comment

  1. Ik zit ook af en toe op een ‘pakske’ te wachten. Het mag gezegd dat ik tot nu toe geen slechte ervaringen heb, noch met de onlinewinkels, noch met de koerierdiensten. Even afkloppen toch. Toktok.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén