Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Gezegdelijk

En dan zijn er spreekwoorden en zegswijzen die niet in het woordenboek staan en blijkbaar licht streekgebonden zijn.

Zo had mske het vorige week tegen een bevriend blogger over iemand die “zijn pijp kwam uitkloppen”. Blijkbaar was dat gezegde in de streek van de blogger niet bekend en omdat die uit dezelfde provincie kwam als Slow ging mske de proef op de som nemen. En neen, Slow had die eigenlijk ook nog niet gehoord.

Gisteren spraken ze op de radio dan weer over Jef Gabriëls en voor de 2de of de 3de keer keken Slow en mske elkaar aan omdat ze meestal, politiek gezien, over Jaak Gabriëls spreken. Tja, Slow en mske kunnen nu ook niet àlles weten hé.

In elk geval zei mske op zeker moment: “tja er is meer dan één koe die Bella heet”, wat Slow weer even deed opkijken en hij grijnsde wat. Hij had de uitdrukking wel al gehoord maar ze is niet écht in gebruik in zijn contreien.

Previous

Wiet van Broeckhoven

Next

Geen duizendpoten

1 Comment

  1. 10-10-2006, 14:42:12
    …….
    en er zijn ook meer honden die vicky heten haha. groetjes
    http://drukgezin.skynetblogs.be
    mama van 2

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén