Bij het voorbijrijden van Amke’s school hadden Slow en mske de kleurrijke octopus gezien die de wacht hield bij de oversteekplaats voor de school.

Aan de school wat verder stond er weer zo een zelfde octopus, maar daar werd het verkeer bijkomend geregeld door de stadswachten. De scholen hebben met mekaar niks te zien. Toen ze dan bij nog een andere school de octopus zagen staan, begon mske zich toch vragen te stellen en ze klampte Bollie er over aan.

Bollie wist te vertellen dat het een actie was in het Vlaamse landsdeel voor veiligere toegangen naar de scholen. Dat moesten we dan eens opzoeken en we vonden Kom op straat, wat natuurlijk meer inhoudt dan enkel de veiligheid aan de scholen.

Jammer dat het zo moeilijk stoppen is aan de scholen zelf om een foto van de octopus daarboven op zijn pilaar te nemen. Als het lukt, komt hij hier ook wel eens met zijn kop op de voorpagina!