Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Dit jaar geen zelfgemaakte?

mske keek een beetje sip gisterenavond toen ze thuis kwamen. Ze had wéér vergeten vragen aan Amke hoe het dit jaar met de kaartjes zat.  Ze had het enkele weken geleden aan Bollie gevraagd maar die had nog niets gehoord noch gezien.

Zo soms doet de school van Amke en Ella een actie om geld in het laatje te krijgen en dan laten ze alle kindjes een kaartje tekenen, laten dat drukken en dan kunnen de kindjes die aan ouders, grootouders, vrienden en noem maar op … verkopen.

Vorig jaar had Amke kerstkaarten gemaakt, die mske voor de feestdagen verstuurd heeft naar allen die wisten wie Amke is. Niet naar allen natuurlijk, maar naar allen die op haar kaartjeslijstje staan. Zeg nu zelf, een nonkel van Slow die weet toch niet wie Amke is.

Dit jaar, nog niets. Zodoende heeft mske haar voorraad kaarten aangevuld. En nu bedenkt ze dat ze niet meer weet wat er op de kaarten voor de nonkels van Slow heeft gestaan. Dus zal ze het overschot van de kaartjes van vorig jaar nog wat langer laten liggen en de nieuwe voorraad van dit jaar beginnen.

Dat iedereen dan dezelfde kaart krijgt, daar zit mske niet mee. De meeste mensen van op haar kaartjeslijstje kennen mekaar toch niet en diegenen die dat wel doen, zoals Broer en Broertje en de twee nonkels van Slow, die krijgen toch gewoon een andere zeker.

Previous

Vrijwilligers gevraagd

Next

De terugkeer der uithuizigen

5 Comments

 1. Oooh..ja dat is leuk…heb zo ook wel eens een kaartje gekregen dat een achternichtje getekend had..dat zijn altijd hele leuke dingen hè!
  En wat die laatste strofe betreft: helemaal mee eens! Kwestie van in ieder geval 2 verschillende designs te kopen…mensen die veel bij elkaar over de vloer komen stuur ik dan net een andere! Je kunt in die dozen zulke fantastisch leuke of mooie of grappige designs al vinden…waarom het jezelf moeilijker maken dan nodig..?? en je bent een dief van je eigen portemonnee ook nog eens! Het gaat bovendien niet om die kaart…het gaat om de gedachte erachter…de glimmendste kaart valt in het niet naast zelfs een wc-papiertje als daar maar door een echte vriend een eerlijke en oprechte wens op geschreven is hè!
  Ik maak de overblijvende kaartjes altijd op door ze bij vriendelijke buren in de bus te gaan gooien..en iedereen vindt dat nog hartstikke aardig ook! Maar ja…die buren van jullie…die hebben natuurlijk niet zo heel veel aan een kaartje..die achterburen bedoel ik hè hehe!

 2. ms

  Ik heb er altijd verschillende gehad zodat niemand een krak dezelfde kaart op een andere schouw moet zien staan, van ons afkomstig natuurlijk. Alle jaren blijven er een drietal over. Zodoende krijgen de eersten op het lijstje eigenlijk altijd het overschot van het jaar er voor.

  Dat is ook dom. dus dacht ik de overschottekes eens bij te houden tot ik er genoeg had en dan lootjetrek te doen wie wat krijgt.

 3. Dat doet me eraan denken dat ik ook maar eens kan beginnen met kaartjes schrijven en om zeker te zijn dat ik niet eentje stuur en dezelfde terugkrijg stap ik de grens over en ga daar kaartjes kopen. Kwestie om een beetje origineel(hmhm) uit de hoek te komen.Ik heb er ook altijd over en ik weet dan niet of ik die zal gebruiken het andere jaar.Zie dat ik dezelfde stuur naar de zelfde personen want dat heb ik dan niet opgetekend en zo ben ik een verzameling aan het aanleggen die ik over een vijftal jaar eens zal gebruiken.Dan heb ik eens een jaar geen kosten voor kaartjes,hihi!
  Maar ik laat de kleinkinderen ook al eens knutselen met de overgebleven en overjaarse kaartjes. Ze kunnen er nog iets origineels mee maken. Zelfgemaakte kaartjes of een ouderwetse nieuwjaarsbrief schrijven en vol plakken met uitgeknipte kerstmannen, kerstbollen …

 4. gettie

  Ik heb nog schrijfkramp van verleden jaar en het is weer bijna tijd lees ik hier!!
  Soms koop ik kaartjes op voorhand , zo net na nieuwjaar kun je nog al eens een slagske slaan met kortingen. Het is de kunst om me te herinneren waar ik ze gelegd heb!!!
  Ik heb me nu echt voorgenomen om mijn adressenbestand in te korten, degenen die me al 2 jaar niets gestuurd hebben krijgen nu ook geen kaartje nè. Vrede en vreugde ? blijkbaar niet altijd hahaha.

 5. ms

  Het groot voordeel van een burokast ! Naast de bruine enveloppen, de witte omslagen en de omslagen met een vensterke liggen de verjaardagskaarten en daaronder de kerst- en nieuwjaarskaarten. En de postzegels staan er juist voor.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén