Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Beven in Beveren

Nu het voetbalseizoen zo goed als achter de rug is, kunnen we zo een paar feiten vertellen die we samengeraapt hebben gedurende dat eigenste voetbalseizoen.

Op zich heeft het niks met voetbal te zien, maar met menselijke kleinheid.

Op verplaatsing mee gaan zit er voor Slow en mske meestal niet in, wegens combi-regeling. Dat houdt in dat de supporters met een bus meemoeten. Dat is om de hooligans en relschoppers uit de stadions te weren. Goed hé! Alleen moet je alleen maar een ticket kopen en je mag zo die bus op. Terwijl mensen die niet zo kortbij wonen zich eerst naar de thuisbasis moeten begeven om die bus te nemen. Slow en mske zijn niet zot zenne! Dus gaan ze enkel als het géén combi-regeling is. Dat wil in principe zeggen: “ongevaarlijke match”.

De match Beveren-Kwibussen was er zo een. Slow en mske maken van zo een match op verplaatsing, altijd een uitstappeke in de buurt, dus waren ze al goed vroeg vertrokken en gingen in Beveren een happeke eten.

Daar aangekomen, veel te vroeg natuurlijk, parkeerden ze de auto op de voorziene parking. De mensen uit Blankenberge, die ze altijd tegenkomen op verplaatsing, waren er ook. Die gingen hun boterhammekes opeten in de auto. “Brrr” dacht mske “in die koude auto”. Dan gunt ze de zelfstandigen uit de buurt liever iets.

Ze stappen richting uitgang parking en de steward houdt hen tegen. Ze mogen de parking niet meer af. Wablief? Om 18u? Voor een match om 20.00u. Slow en mske waren niet eens herkenbaar als aanhangers van de kwibussen. Ze hebben namelijk neutrale kleren aan. “Veiligheid” zegt de steward. Slow is een braaf mens, maar van zijn eten moet je afblijven en hij stelt de knul een vraag waar die geen antwoord op weet. De oplossing? “Als jullie langsdaar buitengaan …” oppert de man en wijst hen een andere uitgang waar geen steward staat.

Slow en mske hebben warm gegeten en kwamen daarna terug, waarop ze te horen krijgen dat de tribune niet overdekt is. Ook wegens veiligheidsredenen mogen de bezoekende supporters in open lucht gaan zitten, in de winter. “Had ik dat geweten” zei Slow, dan kwam ik niet” maar ja, Wachtebroer had voorgesteld om voor hen tickets te gaan kopen, zodat ze in Beveren niet hoefden aan te schuiven.

Nadien las Slow op het Kwibussenforum dat er wel degelijk mensen op die tribune gezeten hebben, die niet zijn mogen gaan eten.

Het feit dat ze allemaal heel braaf hunnen auto op die parking gezet hebben is dan weer typisch. Ze konden die allemaal even goed kriskras in Beveren gaan parkeren en er zou geen haan naar gekraaid hebben. De spionkop komt sowieso per bus. Slow en mske besloten dat ze Beveren in het vervolg links zouden laten liggen.

mske las volgend bericht in de krant, waarin staat dat zij niet de enigen waren, dat er nog zo van die voorvallen geweest zijn. Maar die zitten tenminste nog op die overdekte tribune.

Nogal iets hé, dit bericht. Ah ja, voor de berichtenverspreiding doen wij alle moeite. We kopen een oude gazet want wij willen dat staven met de nodige documenten.

Als je iets doet, moet je dat goed doen. Al is het dan maar over de mallemolen van het leven.

Het Belang van Limburg – 5 maart 2007

Previous

Een kwestie van vroeger en nu

Next

Weeral afgezegd

1 Comment

  1. 01-06-2007, 18:29:46
    Hoi
    heb even bijgelzen. Ik vind ook dat die hesp op niets meer lijkt, vol met water gespoten en zo zijn er veel dingen als je je ogen sluit je ze niet kan thuis brengen bah….groetjes viv

    viv

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén