Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Uit de gazetten

Uit Gazet van Antwerpen en De Morgen.

12/06 Onweersbuien zorgen voor wateroverlast in Tienen en Landen
In de Vlaams-Brabantse gemeenten Tienen en Landen hebben onweersbuien maandagavond voor heel wat wateroverlast gezorgd. De brandweerkorpsen van beide gemeenten moesten uitrukken voor tientallen oproepen over ondergelopen straten en kelders.

In Landen was de situatie het ernstigst. Daar begon het onweer rond 21.00 uur en vrijwel onmiddellijk liepen bij de lokale brandweer noodoproepen binnen. Tussen 21.00 en 23.00 uur kregen de hulpdiensten daar in totaal een honderdtal telefoontjes te verwerken. Die kwamen van zowat overal uit de gemeente maar voornamelijk uit Neerlanden en Neerwinden.
 
Tienen werd pas een uur later, omstreeks 22.00 uur, geconfronteerd met de onweersbui en daar bleven de noodoproepen beperkt tot een vijftigtal, voornamelijk uit Hakendover en Grimde. Het centrum van Tienen bleef grotendeels gespaard voor wateroverlast.

Beide korpsen zullen nog een groot deel van de nacht bezig zijn om alle oproepen te beantwoorden, zo lieten ze weten. (belga/dm)

 
En bij VTM lezen we:

Hevige wateroverlast in Landen
In de Vlaams-Brabantse gemeenten Tienen en Landen hebben hevige onweersbuien maandagavond wateroverlast veroorzaakt. Verschillende straten stonden blank, en tientallen kelders liepen onder water. Door een modderstroom konden er ook geen treinen meer rijden tussen Sint- Truiden en Landen. De brandweer rukt dinsdag nog uit om enkele straten schoon te maken.

Previous

Watersnood

Next

Wiet van Broeckhoven

1 Comment

 1. 12-06-2007, 11:40:30
  dag
  mijn lief mske,ben weer komen bijlezen maatje,en wa ze op tv zeggen,wel dat zijn al dingen die we al wisten he,en bij de één is beetje anders dan bij de andere,ma alee ze moeten da nieuws ook vullen hé..
  groetjes en een fijne dag verder en tot lees,schrijf maar veel kan ik veel lezen..hihi
  Groetjes!
  http://muziekoase.skynetblogs.be/
  muziekoase

  —————————————————————————–

  12-06-2007, 13:05:47

  ik hoorde het net op de radio…. amai…

  alles oké bij jullie thuis???

  http://talleke.skyblogs.be
  Talleke

  —————————————————————————–

  12-06-2007, 13:36:46
  Je moest
  het eens op TV zien !

  Pffffft …

  Allemaal die klein dorpkes.
  http://mauwmauw.skynetblogs.be
  ms

  —————————————————————————–

  12-06-2007, 13:57:01

  Ik wist dat jij ergens daar woonde vandaar dat ik hier ff kwam kijken!
  Heb nx gezien, alleen gehoord!

  Hopelijk valt de schade nog mee!

  Liefs!
  http://hetkleinevisjeindegrotebokaal.skynetblogs.be
  visje

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén