Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het is over nu …

Deze morgen bij het opstaan was de kamer nog donker. De korter wordende dagen hadden daar niets mee te maken. Ook na het openen van de overgordijnen moest ik het licht aansteken.

Het watergordijn voor het venster was grijs en ondoordringbaar. Zo erg dat ik geen zicht had op wat daar buiten geschiedde. Een muur van grijs.

“Ik heb de overgordijnen terug dicht getrokken” zei Luc aan de ontbijttafel “het was geen zicht zo”. Ik gaf hem gelijk.

En toen kwam het onweer. Dat stond ook al aangekondigd op de site van het KMI en het deed zijn naam eer aan. Die eerste flits zou niet misstaan hebben op één of ander populair festival.

Even later ging Luc efkes de gazetten voorlezen. Het was dus echt goed prijs geweest, een beetje overal.

“Je kan het water van de beek zien van op de gastenkamer” zei Luc. Want neen, ik ging in dat weer niet ter plaatse een foto gaan nemen. Maar het vergde wel wat inzoomen.

Maar we mogen ons gelukkig prijzen dat we geen andere zorgen hadden dan een foto nemen.____________________
1 VRT NWS – url: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/08/25/wateroverlast-hageland/

Previous

Vroeg beslist

Next

Oostends beeldverhaal

12 Comments

 1. Bij ons tot nog toe een korte bui. Maar ik ga niet te vroeg juichen want wie weet wat krijgen we nog.
  Tip: zondag boekenmarkt in Kapellen.

  • ms

   Van toen we opstonden tot na de middag heeft het constant geregend, meestal heel erg hard met onweer, soms even wat rustiger.

   Dank je voor de tip, maar jammer genoeg hebben wij zondag al wat anders op de agenda. Tenminste, als het kan doorgaan, want met al die regen die er beloofd wordt.

 2. Gisterenavond hebben we hier een hevig onweer gehad. Gelukkig geen schade bij ons.

  • ms

   Er zijn blijkbaar enorm veel oproepen geweest. En er zijn weer straten overstroomd.

   En als nu het grondwater niet terug op peil is …

 3. Hier en daar in Brabant was het bar en boos.
  Wij zijn overgeslagen. Niet erg. ☻☻
  Nu zal er hier niet veel onder water lopen, we wonen tamelijk hoog maar op omgewaaide bomen zit niemand te wachten.

  • ms

   🤞 Hout vast houden, zegt men dan gewoonlijk. Ons huis staat iets of wat op de helling. De beek komt af en toe uit zijn oevers of staat enorm hoog, zoals nu. Ergens zijn wij er nog gerust in.

   Maar jaren geleden is er een modderstroom uit het veld gekomen, toen zijn er opvangbekkens gekomen, maar de andere kant, de achterkant van ons huis is ook een bergaf …

 4. Hier bleef het bij een paar felle bliksemschichten en een klein buitje. Men had véél erger voorspeld.

 5. Dan een rapport vanuit het hoge noorden: Zwaargrijze lucht, toch warm met ongeveer 23 graden, de hele middag net-wel-net-niet-regen, op de terugweg wandelend uit de binnenstad een hoosbui waar mijn paraplu wel raad mee wist maar de omvang van die plu niet. Thans nadruipend achter de computer. 🙂 Maar nu, 18.10 uur, is de bui overgetrokken. Geen wind, geen onweer, we leven allemaal nog.

  • ms

   Nu lijkt alles ook weer stabiel, maar deze voormiddag leken we wel afgesneden van de wereld en vroeg ik me af of we niet opgeschept waren door een woonboot.

   En toen we weer wat door het venster konden kijken, kregen we de bliksem in ons oog gegooid. Die eerste was een felle.

 6. elsjeveth

  Hier heeft het even gedonderd en gebliksemd gisteravond, gelukkig zonder erg en de plantjes zagen er vanochtend opgewekt en fris uit. Wel spijtig voor de eerste avond van het MUZA bij de haven, exact toen de eerste klanken over het water klonken barstte de bui los. Niet getreurd nog twee avonden te gaan en vandaag schijnt de zon

  • ms

   Hier is het nu droog, ik weet niet hoe het met de beek, dat verraderlijk schepsel, zit, maar ik ga niet buiten in mijn binnenhuistenue. 😉

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén