Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Kinderen als synoniem voor jeugd

Lang geleden toen mske in de zesde moderne zat, die toen nog aftelde in plaats van op, kregen ze een lijstje van boeken die moesten aangekocht worden. Op die lijst stond een bijbel voor de jeugd.

Toen mske met haar bijbel in de klas aankwam zag ze snel dat het niet dezelfde was als die welke haar klasgenootjes hadden. Moe had een bijbel voor kinderen gekocht en mske dacht al aan al het geharrewar dat daar weer ging uit voortkomen. Grommende leraressen omdat het niet de juiste was. Moe die het dan weer op mske ging steken.

Het kwam er nooit van. Nooit! Want ze hebben de bijbel nooit nodig gehad.

Previous

Op de rechtbank

Next

Bericht aan brave filmstudio’s

1 Comment

  1. 18-10-2007, 23:35:48

    Onlangs – bij de lenteschoonmaak die omwille van achterstand in vanalles en nog wat maar op het einde van de zomer plaats vond – een Nieuw Testament op het oud papier gelegd. Dateerde al van begin van de jaren tachtig, is dan toch eerder een Oud Testament he ?
    http://g-man.skynetblogs.be
    Jurgen

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén