Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Ze komen daar niet tussen

Toen, zeer veel jaren geleden, de electricien op pensioen ging en dus kwam wonen in het appartement onder zijn atelier en het huis bij de winkel aan zijn zoon liet, zegden de omwonenden tegen mske: “nu zal het hier rap ambras zijn, want die zoekt met iedereen ruzie”.

Toen mskes stofzuiger, die ze bij hem had gekocht kapot ging en hij zei dat ze dat kon oplossen met een stukske karton tussen de klep te steken, was voor mske de maat vol en kocht ze haar TV elders.

De week daarop stond de politie aan haar deur wegens klacht van de buurman. En dat was pas het begin. Klachten bij de politie, vredegerecht, de ganse ramsamsam.

De buren, die het voorspeld hadden, lieten mske op slag als een baksteen vallen en slijmden om ter meest bij de gepensioneerde electricien.

De dag dat kleine Zus bijna onder een auto sprong omdat ze de man zag komen, besliste mske dat het genoeg geweest was. Ze verkochten het huis en verhuisden.

Meer dan 15 jaar later, kreeg mske telefoon. De nieuwe eigenaars van het huis! Want diegenen die het van mske hadden gekocht waren ook al vertrokken en nu was het de beurt aan deze nieuwe eigenaars. En die hadden gehoord van de buren dat hij dat bij mske ook had gedaan en de buren hadden toch zo een spijt dat ze indertijd de kant van mske niet hadden gekozen want het liep toch wel de spuigaten uit met die kerel, dat ging van kwaad naar erger en indertijd dat mske er woonde was het toch zo leuk geweest. Jammer dat ze dat toen niet hadden ingezien. Maar … mske moest toch foto’s hebben waardoor te bewijzen viel dat de veranda van de man nog geen 30 jaar oud was en dus nog altijd niet gelegaliseerd was door verjaring. Aha! Daar had je het weer. Ze hadden wat nodig.

mske nam het foto-album en keek naar de foto van het kleine Zoneke met zijn schupke en zijn kruiwagentje, terwijl hij meehielp de tuin aan te leggen. En op de achtergrond zag je de achtergevel van de buurman, zonder veranda. En mske dacht: “ik ben er van af, we zijn nu gerust, waarom zouden we ons er weer tussen steken voor een bende lafbekken die nu de kous op de kop krijgen; waarom zouden we er weer mee beginnen?”

En toen de nieuwe eigenaars terug belden zei mske dat ze daar niet wou tussenkomen. Antwoord dat ze ooit zélf had gekregen.

Previous

25 watte?

Next

ZP

1 Comment

  1. 17-09-2005, 20:34:22
    GOEDZO
    hadden die sjachreinen zelf maar foto’s moeten maken van het kroost……

    Han

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén