Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Wat meer uitleg

Blijkbaar is er twijfel over ons krantenbericht van gisteren. Dat krantenbericht is nep natuurlijk maar zijn inhoud niet.

Er werd hier inderdaad een boiler van 150 liter verticaal tegen een halfsteense muur opgehangen, een boiler die horizontaal moest geplaatst worden. Doordat die boiler niet voldeed, hebben Slow en mske de fabrikant gemaild die de fout zag op de foto die ze in bijlage hadden meegezonden. Waarop Slow onmiddellijk ging controleren op de boiler zélf of het geplaatste type dan wel overeen kwam met het boekje.

Toen hij vertelde dat die muur al 12cm uit verband stond en bovendien een zware scheur vertoonde, noemde mske dat een bom en wou gistermorgen het risico niet lopen om daar onder te gaan douchen, want dan komt er beweging in dat ding door het uit- en instromende water.

De frustraties over de ganse zaak komen eigenlijk voort uit het feit dat die kerel hier reeds sedert begin november aan de badkamer en de elektriciteit bezig is en dat wij die precies niet buiten krijgen, die komt meer niet dan wel.

Dat er hier ene uit zijn krammen ging schieten was al een pooske duidelijk maar dat het Slow was, is enerzijds verwonderlijk, anderzijds niet omdat Slow al een paar keer tegen de klusjesman zijn gedacht gezegd heeft. Die klusjesman komt hier welgeteld één dag per week de sleuven kappen en de gaten dichten.

Toen er hier dan gisteren na die kreet: “il faut fermer l’eau! Il faut fermer l’eau”, de man zelf is een Vlaming, de helper niet, het water via de niet afgewerkte elektriciteitsleidingen in de badkamer stroomde en zo verder in de living is Slow ontploft. Hij rende eerst naar de badkamer waar het water door het plafond liep en daar dacht hij aan de living, rende terug naar beneden en zag de plas vóór de teevee waarop hij terug naar boven rende al roepende: “klungel, knoeier” en nog van dat fraais. Achteraf vond hij dat niet leuk dat hij dat had gedaan, maar mske vindt het goed, daarmee is het eens van zijn hart af.

De man fluisterde en passant tegen mske: “daar kan toch niemand aan doen” waarop mske repliceerde: “had dat hier al geen drie maanden geduurd, dan had hij zo hevig niet gereageerd”. Oh zo!

Toen de helper al in de camionette zat en de man neiging vertoonde ook te vertrekken heeft mske de burodeur open gezet en gezegd: “naar binnen jij” en toen hebben ze eens een hartig woordeke geklapt. mske heeft een datum vooropgezet waarop die werken gedaan moeten zijn of ze gaan verder, waarvan we hier natuurlijk verslag gaan uitbrengen.

Blijkbaar is er toch iets doorgedrongen want vanmorgen belde hij om naar de boiler te informeren, die het dus nog altijd niet goed doet.

En daarom willen we eigenlijk pas iets vertellen als het afgelopen is, omdat we het zo niet hebben op van die vervolgverhalen. Maar nu zal er hier toch nog een staartje moeten aan komen.

Previous

Groot nieuws

Next

Naamgenoten van Zoneke

1 Comment

 1. 25-01-2008, 21:34:49
  boekje
  het lijkt een plaag te worden…halfbakken stielmannen…ridder krijgt daar ook ‘stiet’ van.
  koenie kiplekker, die het maar zal dicht laten, groet.
  http://ridder-van-de-lach.skynetblogs.be
  ridder

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén