“Das ginne kattepis” is een uitdrukking die wil zeggen dat er iets niet gemakkelijk is.

Deze morgen trok mske de voordeur open en dacht: “dat is kattepis” en dan had ze het niet over het feit dat de voordeur zo gemakkelijk open ging. Neen ze rook kattepis, straffe kattepis.

Het is nog al voorgevallen dat ze gaan wandelen en dat ze, eens half de straat overgestoken, haar neus ophaalt omdat het geurke haar vanuit de haag van de buren komt toegewaaid. Maar deze keer kwam het niet uit de haag van de buren maar het woei door de voordeur naar binnen. En toen zag mske de ronde vlek op de blauwe steen. Zou dat de oorzaak zijn? Ze heeft zich niet gebukt om er aan te ruiken. Neen ze heeft Slow geroepen. Heeft Slow zich gebukt om er aan te ruiken? Ook niet.

Ze stonden zo met hun tweetjes die plek te bekijken en mske zei dat ze nog eens een bus ter afschrikking van katten ging gaan halen. Zoals vorige lente toen ze korrels strooiden om die zwangere kat uit het kot te houden. Maar deze keer zal het een spray zijn om de voorgevel en de blauwe steen mee te bewerken. Nadeel is wel dat dat spul óók verschrikkelijk stinkt.