De brievenbus! Door omstandigheden, Slow en mske weten nog altijd niet welke brievenbus ze willen, hangt hier nog altijd geen brievenbus. De blauwe Brabantia zou toch ook weer tijdelijk worden en de andere is niet in het blauw verkrijgbaar. Onze postbode, een vriendelijk mens, die pas sedert het najaar de ronde van onze pensionerende facteur heeft overgenomen, zei: “hang er maar een plastic zak in afwachting”.

Elke morgen hangen Slow of mske de brievenbus buiten en als hij gepasseerd is, halen ze ze weer binnen. Ze hebben er al een halve baksteen in gestopt omdat dit eigenlijk al de tweede is, de eerste is eens in de storm gaan vliegen.

Vanmorgen vroeg mske: “hangt de brievenbus al buiten?” want ze hoorde motorgeronk. Maar dat was vals alarm. Pas naar de middag toe hoorden ze motorgeronk, dat niet inhield en zagen ze een rode bol voorbij het raam flitsen.

“Amaai” zei Slow “dat is ook “full speed ahead”.

Er zat geen post in de brievenbus, enkel een halve baksteen.