Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Hoe word je lekker nurks

Iemand die ons niets misdoet hoeft ook niets te vrezen. Dat is logisch.

Dus hebben we hier al een hele resem facteurs de ronde zien doen, tegen wie mske altijd vriendelijk goeiendag heeft gezegd.

Nu zijn we blijkbaar bij die opsomming ene vergeten. Die steekt de post op een ongeïnteresseerde manier in mskes handen en maakte dat hij wegkomt, als is hij bang dat iets boosaardigs hem zou bijten.

Laatst zei Slow, zoals hij alle dagen zegt, aangezien hij met zijn gezicht richting venster zit: “de post” en mske stond op om de post aan te nemen. Dat is iets handiger dan de postbode eerst de post in de bus te laten stoppen om zij ze direct daarna uit te halen.

Maar het was geen postbode, het was enkel een hand die gewoon de post achter de dagwand van de deur stompte zodat mske die moest pakken eer die op de grond donderde.

mske kwam binnen en zei: “awel merci”. En ze zei tegen Slow dat ze de post niet meer ging halen voor de postbodes met hun wagentje doorgereden zijn.

Sedert enkele maanden zagen we tal van postbodes aan onze deur en brievenbus passeren. De ene al Vlaamser dan de andere maar ze waren allemaal even vriendelijk en van goede wil. Spijtig voor die mensen.

Binnenkort kunnen ze zeggen: “die madam van op de hoek, dat is nu eens een nurkse sé!”

Previous

Wasverzachter

Next

Twintig minuten in de vroegte

4 Comments

 1. Ah..toch eindelijk eens een zelfportretje hier op het blog!

 2. Gettie

  Ha, maar die ballon zal niet opgaan hoor want er zijn er meer die zeggen dat jij gene nurk bent. Die ene postbode kan nog zolang beweren van wel, er zijn er meer die beweren van niet né.

 3. Tot nu toe nog steeds geen klachten van onze facteur en ook niet van de vervangers.De een vertelt aan de andere dat er achteraan het postbusmuurtje een deurtje is en als er “dikke”post is (weekendgazet of magazines)of een pakketje kunnen ze die via het achterdeurtje er netjes inleggen.

 4. Dag mske!

  Ja, je zou voor minder nurks worden!
  Dan doe je het voor hun om het makkelijker te maken en dan doen ze zo! Mijn facteur zijn ogen worden zooooo groot als ik de deur open doe dat zijn ogen bijna uit zijn kassen vallen zo graag ziet hij mij!
  Ik doe de deur al zelfs niet meer open van schrik hoe hij naar mij kijkt! Een verliefde bostbode is ook niet niks!!!! grrrrr Ik laat mijn man meestal de deur nu open doen en dan kijkt hij over de schouder van mijn man naar binnen om te zien of hij toch geen blik van mij kan waarnemen!!! hihiii
  Ik ben hem te slim afgeweest maandag!!!! hihiii
  Wens je een fijne en gezellige zondag
  Lieve groetjes annemarieke, x

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén