Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

In alle stilte

Dinsdagmorgen, nog voor de postbode was geweest, zat er een brief in onze brievenbus: een erg persoonlijke brief voor Luc en die was netjes geopend.

Gezien het uur dat die al in die brievenbus zat én geopend was konden we concluderen dat die verkeerd was afgeleverd, dat de persoon die hem ontving onachtzaam die omslag had geopend om dan tot de conclusie te komen dat de inhoud absoluut niet voor zijn of haar ogen was.

Ze hebben dan, heel stilletjes, want onze brievenbus is niet van het stille soort, ze klapt namelijk nogal luidruchtig dicht, die brief in onze bus gedeponeerd en het hazenpad gekozen.

Op zich allemaal niet zo erg, wij hebben ook zo eens stomweg een brief geopend (en zelfs één keer bewust maar dat verhaleke vind ik niet zo direct terug), al vind ik dat die van de post een ietsiepietsie oplettender mogen zijn, maar ik had nu wel graag geweten wie op de hoogte is van bepaalde zaken die enkel Luc aangaan.

En ik vraag me af of Sloef daar soms op gereageerd heeft, de nacht ervoor. Maar dat is wat vergezocht zeker? Wie gaat nu om middernacht brieven in brievenbussen stoppen?

Previous

Last Post

Next

Boekenbeurs voor boeken

5 Comments

 1. bea

  Toch goed dat ze jullie de brief bezorgden, evengoed konden ze hem bij hun oud papier deponeren. Best mogelijk dat Sloef iets heeft gehoord en gereageerd. Eerlijk gezegd, als ik een heel private brief bestemd voor iemand anders per abuis zou openen (en lezen) zou ik hem ook niet op klaarlichte dag naar het goede adres brengen. Alhoewel de schuld bij de postbode ligt zou ik me beschaamd voelen om die schending van de privacy.

 2. ms

  We zouden die brief mogelijk niet gemist hebben, hij komt namelijk alle maanden.

  Ondertussen lig ik er natuurlijk al lang niet meer wakker van, maar het blijft wel een privé-zaak.

 3. Het lijkt me nochtans een kleine moeite om je er even van te vergewissen of een brief wel aan jou gericht is voor je die opent. Ik doe het alleszins altijd.

 4. ms

  Ik kijk meestal of een brief voor mij is of voor Luc. Eventuele fout geleverde zie ik dan wel.

  Luc heeft zo wel eens eentje per abuis open gemaakt. Hij was van een instantie die ook aan mij brieven stuurde. De vergissing was begrijpelijk. Nadien heeft hij ook altijd gecontroleerd.

 5. Ik ben blij nog eens iets van sloef te lezen, ik mis hem wel een beetje.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén