Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Kantje boordje

Er zijn manieren om iets te zeggen en er zijn andere manieren om iets te zeggen. Daar bedoelen wij mee, dat het afhankelijk is van wie of waar iets gezegd wordt. Zo kan je bijvoorbeeld over jezelf zeggen: “ik moet onder het mes”, maar als in de krant staat dat die of die onder het mes moet dan vindt mske dat eigenlijk slachterstaal.

En er zijn nog van die uitdrukkingen die journalisten gebruiken om vlot te zijn maar die mske eigenlijk een klein beetje kantje/boordje vindt.

Zo heb je in de sportverslagen dikwijls de uitdrukking dat de winnaar, de verliezer vernedert. En dat is zelfs, volgens mske dan, al geen objectieve verslaggeving meer.

Previous

Bas en Snuf

Next

Het staat in de gazet

1 Comment

  1. 17-03-2008, 21:32:35
    verdorie mauwmauw,
    waar moet ik nu eerst op reageren? Ik zit nu al een kwartier te lezen(misschien was het langer)en je springt van de hak op de tak zoals je van jezelf zegt.Je schrijft over van alles wat je denkt en doet of wat je op dat moment te binnen schiet.Maar kom dat is beter dan het op te kroppen. Het voornaamste is wel dat je aan de beterhand bent Dat cadeautjes gedoe op school .Eén van onze kleinkinderen was blij dat het niet meer gedaan werd .School had liever van niet,kwestie van het dwaze gedoe van sommige ouders die overdreven. En wat je zegt over woordgebruik ,ja dat is inderdaad waar. Je moet opletten wanneer je iets zegt . Soms zeg je al eens “val dood” als je ergens verwondert over bent .Maar als je dat zegt tegen iemand die pas zijnpartner heeft verloren is dat wel cru hé!! Tot spoedig!
    http://dekindertjes.skynetblogs.be
    magda

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén