Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het is van horen zeggen

Het is maar iets dat mske gehoord heeft van Slow die iets gelezen had van iemand die het had horen zeggen van iemand die het wie-weet-waar had gehoord, dus ook van horen zeggen.

Het begon eigenlijk met de vraag van Slow, toen mske hier niet al te best was, of hij de laptop niet op bed moest brengen. Maar dat wou mske niet. Als ze ziek is, wat niet dikwijls voorvalt, dan is ze ziek en ligt plataf.

Achteraf wist Slow dan te vertellen dat hij iets gelezen had over oververhitting. Dat dat zou komen door de laptop op schoot te nemen omdat je zo de ventilatie bedekt. Niet alleen bedekt maar blijkbaar zou die ook alle stof uit je donsbed halen als je die in bed gebruikt, op je donsbed natuurlijk.

Zo zou elke laptop die meer op uwe schoot staat of in de zetel of mee in bed i.p.v. dat die op een (buro)tafel maar maximum 2 jaar meegaan.

Een goede raad was dat, als je een laptop op je lap zet, je altijd moet kijken waar de koelopening is en of er geen koelribben aan de onderkant zijn.

“Laat mij dat ook eens lezen” zei mske, toen Slow begon over mensen die zelfs al hun dijen hadden verbrand op die manier. Dat van die dijen vindt Slow niet meer terug. De rest wel.

Als mske wat gaat googelen op “laptop overheating”, dan blijkt dat nog waar te zijn ook.

We zegden het al, de laptop gaat niet mee in bed, zit niet op schoot en hangt niet in de zetel, maar wat mske wel direct heeft weggehaald zijn de papieren die ze niet mag verliezen en die ze dus maar onder de laptop geschoven had. Dat kan ook niet goed zijn voor die verluchting natuurlijk.

Nu bestaan er van die tabletten om onder je laptop te zetten zodat die wat hoger komt te staan en blijkbaar bestaan er zo ook met een extra koeling in. Mogelijk brengt ze zich zo eens iets mee, die extra verluchting zal wel niet zo direct nodig zijn zeker.

Previous

Beschermd: Het laatste signaal

Next

6 Comments

 1. bea

  Onmiddellijk gecheckt waar de koeling zit Laptops gaan sowieso minder lang mee dan een gewone pc maar ik ga er voor het zekerste ook geen papier meer onder leggen.

 2. Toen wij dat notebook kochten zat daar speciaal zo’n waarschuwing voor bij op papier..ik vind het eigenlijk maar gek dat die dingen laptop heten als je ze beter niet op je lap zet..maar ik doe dat dus maar niet nee! Bij Ikea heb je er speciale schoottafeltjes en -kussens voor..daar moet ik nog eens naar toe hehe.

 3. De mijne kan, als je je hand er onder legt, waar hij een paar uur eerder heeft (op)gestaan. ook verrassend warm worden op/onder die plek ! Heb het nét nog getest !. Maar desondanks gaat hij inmiddels al een aantal jaren mee (ik geloof al zes) …

  ‘k ga het proberen te houden zo …

  Groetjeeeeeeeeeeeeee … !

 4. Mijn laptop stond op de tafel en om mijn tafelblad te beschermen ligt er een bulgomme onder het tafelkleed. Mijn laptop was altijd erg warm als ik die afsloot en toen ik in Ikea was heb ik een soort schuin tafelblad gekocht. Geen verhitte laptop meer en het typt ook gemakkelijker nu het toetsenbord niet meer zo plat ligt.

 5. Dat wist ik, ik heb dan ook een speciaal houtenkadertje onder mijn laptopstaan zo kan de warmte weg

 6. Ik heb nog nooit gemerkt dat mijn laptop kan zo heet. Maar, eigenlijk is het na wat uren niet echt warm. Tijdens winter, kunnen wij hem ook gebruiken als verwarming, multifunctie he.

  Groetjes

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén