Een greep uit de internetgazetten van de laatste week:

Als we in de internetgazetten lezen dat de Duitse piloot, Horst Rippert (88), in Le Journal du Dimanche vertelt dat hij niet zou geschoten hebben, had hij geweten wie er in het vliegtuig zat, dan denken we daar het onze van. Hoeveel jonge piloten zijn er zo in de oorlog uit de lucht gehaald, die nooit hebben kunnen bewijzen wat ze in hun mars hadden.

Horst Rippert zou de piloot zijn die in 1944 het vliegtuig van Antoine de Saint-Exupéry neerhaalde en daar heeft hij nu spijt van.

Ewel meneer Rippert, wij ook!

*****

Moko, een dolfijn die in het gebied aan de oostkust van het Noordereiland van Nieuw Zeeland bekend is omdat hij graag met de zwemmers in zee speelt, heeft een gestrande potviskoe met haar kalf terug naar zee geloodst. De mensen daar hadden al een pooske getracht de dieren zelf naar de open zee te krijgen maar dat lukte niet, tot Moko er zich eens ging mee moeien.

“Ik heb nog nooit van zoiets gehoord” zegt Malcolm Smith, één van de redders, allee pogers tot redden “het is verbazingwekkend”.

Hum … ooit, lang geleden was er toch een zeeschildpad die verschillende uren bij een drenkeling gebleven is tot hij gered werd? Uren of dagen? Mensen denken veel te rap dat zij de enige intelligente wezens zijn.

*****

En dan is er die op hol geslagen tuinkabouter. Een groepke jonge hangjongeren hing tegen een kerkhofmuur over een visuitstapke te vertellen, toen ze plots geluiden hoorden en een raar kabouterwezen door het gras zagen kreffelen. Ze filmen die en dan ineens stopt die film.

Dan vragen wij ons af waarom ze niet gefilmd hebben waar die naartoe trok. En in het artikel staat dat de kabouter door al meerdere mensen gezien is. Er staat toch in het artikel dat die mensen beweerden dat ze hem gezien hadden nàdat die knullen met die film op de proppen gekomen zijn. Hoe noemen ze dat nu weer met een geleerd woord? Was dat niet iets zoals massasuggestie?

*****

Oh ja, er was ook nog de vermelding dat de jacht op bidprentjes geopend was. Blijkbaar zijn er mensen die zich niet schamen om naar een begrafenisondernemer te bellen met een smoes om op die manier aan bidprentjes te geraken voor hun verzameling. Daar kunnen we beter geen woorden aan vuil maken.