Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Chantal Sébire/Hugo Claus

Iedereen of zo goed als iedereen heeft het er al over gehad. Waarom zouden wij dan ook nog … Omdat dit ons blog is, verdraaid nog aan toe! Schrijven dus!

Chantal Sébire is dood. Ze was al een pooske in het nieuws met haar vraag om waardig te mogen sterven. In Frankrijk is de euthanasiewet er nog niet door en dus mocht het niet. Begin deze week kwam de rechterlijke negatieve uitspraak.

Gisteren is ze gevonden. We hopen dat chantal Sébire waardig kunnen sterven is en ook begeleid. We kennen de wetgeving in Frankrijk niet en weten nu niet of ze nu ten koste van alles gaan willen weten wat de doodsoorzaak was en wie er bij haar sterven eventueel aanwezig was.

Anderzijds was er gisteren dat andere sterven, dat van Hugo Claus. Nogal plots, dachten we. Tot bleek dat het wel om euthanasie ging. En ja, dat moet ieder voor zich uitmaken. Maar als mske dan hoort op de radio dat hij altijd de dirigent van zijn eigen leven was geweest, dan vraagt ze zich toch af of het hier nu over waardig sterven ging of gewoon over opvallend.

Previous

Doe ze ginder de groeten

Next

Uitnodiging

1 Comment

 1. 21-03-2008, 20:47:00
  ‘claus’strofobie
  door zijn alzheimer was hij vergeten dat hij euthanasie wou…gelukkig hadden zijn naasten het niet vergeten…ridder honderd procent voor maar wellicht heel moeilijk om het in een wettekst te gieten.
  koenie kiplekker,met grap als eerste regel, groet.
  http://ridder-van-de-lach.skynetblogs.be
  ridder

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén