Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het veld

Op hun dagelijkse wandeltocht vertrekken Slow en mske van hier richting einde van de straat. Overal is lawaai. Ze stappen het veld in en hopen van het lawaai van af te zijn.

Als ze bijna aan de Romeinse Weg zijn, die aan deze kant van de hoofdbaan Heerbaan heet -dat is om het gemakkelijk te maken- komt er een auto achterop die richting hoofdbaan gaat. “Sluipweggebruiker” foetert mske.

Op het grote kruispunt -bij ons is er in het midden van het veld een groot kruispunt jawel- snort een brommer –Wham!– rechtendoor zonder kijken.

In de verte horen ze de trein, dat is eigenlijk geen echt storend geluid.

mske kijkt omhoog en vraagt zich af waar de helikopter blijft. Nu ja, die komt ook niet altijd, eigenlijk meer niet dan wel.

Dat is ook zo voor de luchtballons. Ze hebben hier deze zomer nog geen luchtballons boven het huis noch boven het veld gezien. Misschien is het nog niet lang genoeg zomer om die ballonvaarten op punt te stellen.

Op het verste punt -ze draaien het laatste rechte stuk in- stilte. En ze staan alletwee stil en luisteren ernaar. Absolute stilte. Als ze terug verder stappen is het enige wat ze horen het tikken van de stappentellers.

En weet je wat? Aan de perelaars in de boomgaarden, die twee weken geleden nog in volle pracht en praal met bloesems overladen waren, zwellen de knoppen van die bloesems. Net alsof de perelaars vol foetusperekes hangen.

Previous

Samen sporten

Next

Gedachten vliegen in en uit

3 Comments

 1. goeie morgen! Het wordt een weekje met volle zon ,zeggen ze . Alé dat zijn goede vooruitzichten om nog méér buiten te verblijven!Ik heb van dochterlief al een tiental T-shirtjes gekregen van haar man om die wat in te korten.Hij vindt ze te lang(neen zeg ik ,hij is te kort!haha) Nu dat is een voorbereidend werkje voor buiten,binnen ga ik dat dan wel stikken op de naaimachine.
  Sluip verkeer? Daar hebben we alles van geweten. Het was niet eens veilig om de kinderen op straat te laten spelen indertijd.En weten dat ze toch op dat ene punt terugkwamen,want de grote baan konden ze anders niet bereiken.Maar het gemeentebestuur heeft naar de bewoners geluisterd en er staan borden met enkel plaatselijk verkeer op! Zo zijn we verlost van die toeristen die per sé een kortere weg willen nemen om de stad te verlaten. Ze raakten gewoon verstrikt in al die straten hier die allemaal de naam van bomen hebben. Nu mag je op je bloot gat midden de straat zitten ! Zalig rustig om hier nu te gaan wandelen.

 2. TITEL: afvraagingsken
  dat zwellen van die knoppen…hebben jullie dat werkelijk gehoord…miljaar zal zeker een vruchtbaar jaar worden.
  koenie kiplekker, die over deze zwelling nog maar enkel heeft horen vertellen, groet.

 3. nu je het zegt… ik heb hier ook nog geen ballonnen gezien. verderop in het land wel.
  misschien té warm om warme lucht te stoken?

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén