Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Gedachten vliegen in en uit

Twintig voor zes, mske wordt wakker. Iets later hoort ze de klokken zes uur luiden. Nog iets later hoort ze de klokken zeven uur luiden. Om tien na acht is er beweging op de overloop. De klokken van acht heeft ze niet gehoord.

Daartussen in heeft ze geslapen, gedacht, geslapen, gedacht … ongelooflijk hoe mskes gedachten ’s morgens kunnen warrelen in haar hoofd.

Gedachten over dingen die ze las, krantenartikelen, reacties op krantenartikelen. Hoe gemakkelijk was het vroeger toch als je de krant las en je eigen mening erover had, terwijl je nu de mening van iedereen kan lezen en soms wel geschokt bent.

Zoals met Flor Koninckx. Ze vinden het niet gepast dat die man daarom niet meer de spreekbuis voor verkeersveiligheid kan zijn. Wabliefteru? Hij had, als we ons goed herinneren, een aperitief, een glas wijn en vier pinten binnen. Met die hoeveelheid is mske al poepeloere! Slow en mske zijn pro nultolerantie. Dan pas is het voor iedereen gelijk. Niet drinken als je moet rijden. En dan lees je reacties die zeggen dat “iedereen dat wel eens doet” en “dat diegenen die beweren van niet zich niet heiliger moeten voordoen dan ze zijn”.

mskes gedachten gaan ook over dat waar ze momenteel mee bezig is. Daardoor worden dingen van vroeger opgerakeld en gaan weer leven, terwijl ze eigenlijk begraven lagen en bijna vergeten. En dan steigeren haar gedachten een beetje, als ze bedenkt dat ze pas onlangs zei dat ze gematigder zou reageren dan gepland, mocht een bepaalde situatie zich voordoen. Gematigder? Ben je gek mske? Ben je compleet betoeterd? Met de deur gooien dat de scharnieren en van trillen … dàt moet je doen! Niks gematigd.

Nog een bedenking is dat ze ooit zei dat ze van de mensen hield maar ze niet vertrouwde. Iedereen vond dat nogal een straffe uitspraak. Maar de laatste tijd is maar weer keer op keer bewezen dat mske nog te veel vertrouwen had en heeft. En houden van de mensen … als je ziet dat mensen hun mening aanpassen aan de situatie of aan wie het overkomt …, dan weet mske niet goed wat er nog van de mensen te houden valt.

Wat ook nog opspeelde in mskes geest was het gedaver van de tractoren of beter haar overpeinzing daarover. Toen ze hier kwamen wonen, was er geen bouwgrond meer in het dorpke, behalve rechtover de zaal. Na vier en een half jaar is er al de zaal terug opgebouwd, een huis gebouwd rechtover de zaal, een huis gebouwd in onze straat, bijna achter het kapelleke, een huis gebouwd hier wat hoger op de berg en ligt er nu nog een stuk grond te koop. Dat is dan nog enkel voor de twee straten die rechtstreeks met ons huis te maken hebben. Echt last hebben we daar niet van gehad. En van de renovatie van het oud gemeentehuis en de nieuwbouwen in de verdere straten hadden en hebben we helemaal geen hinder. Maar nu zijn ze ergens aan het bouwen of verbouwen en grond aan het afgraven en die reuzemonsterachtige tractoren daveren hier veel te snel de berg op en af met tonnen grond. En dat doen ze ’s morgens. Gedurende de dag zullen ze zich waarschijnlijk met hun normale bezigheden bezig houden zeker.

Het gerucht op de overloop? Slow die stillekes probeerde aan zijn kleren te geraken om naar de winkel te gaan want de cola light was op.

Goeie morgen wereld!

Previous

Het veld

Next

Stil verdriet

2 Comments

  1. Meermin (Belgium)

    Welcome to the world! mske (grijns)

  2. Ja ms deze morgen heb ik ook geslapen ,wakker worden ,geslapen,wakker worden ….Ik lag niet in mijn eigen bed . Hier is het altijd zo héérlijk rustig en enkel het gekwetter van de vogels hoor je als je tenminste de ramen laat openstaan. En met die warmte doen we dat natuurlijk. Maar deze nacht sliep ik niet in mijn eigen bed. En vanaf 5 uur was het de ene camion na de andere die door de straat daverde.Ik kan best geloven dat mijn schoondochter en met haar het hele dorp een petitie indiende om die camions een andere weg te laten zoeken.
    Vind je dat echt dat zoiets in de kranten moet komen als er iemand een glas teveel op heeft? Ik vind dat zelfs geen nieuws. Een ferme straf en een schop onder de kont!Niet eens waard om daarvoor bomen om te hakken en papier voor te verspillen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén