Terwijl het oude venster, waar nu de badkamer is, ten allen tijde op een kier stond, behalve als het oude wijven regende, blijft het nieuwe van de badkamer meestal dicht, behalve gedurende de dag als het schitterend weer is.

Gisteravond, toen ze ging slapen, merkte mske dat het nog open stond en dacht: “waarom doen wij dat nu eigenlijk dicht?” Dit heeft een kiepstand en is dan ook niet onderhevig aan wind. Ze liet het maar open.

Vannacht hoorde ze een geruis, ergens in haar onderbewustzijn. Regen! Ze dacht aan het badkamerraam maar was niet wakker genoeg om het te gaan sluiten.

Later zette Slow zich recht en vroeg zich luidop af wat hij hoorde. Regen! mske dacht weer aan het badkamerraam maar was niet wakker genoeg om het te gaan sluiten.

En dan was er het onweer. De klank hebben ze gehoord, voor het lichtspel waren ze niet wakker genoeg en mske dacht weer aan het badkamerraam … jaja … we hebben het al gezegd.

“Het heeft nogal geregend hé vannacht” zei Slow vanmorgen. “En het badkamervenster stond nog open” zei mske. Slow had het al dicht gedaan, vanmorgen.

En toen mske me dat allemaal vertelde, vroeg ze zich plotseling af wat ze toch heeft met dat badkamerraam. Dat van de slaapkamer staat namelijk altijd open, behalve als het oude wijven regent.