Toen Slow en mske vorige nacht om 1u gingen slapen en mske als een blok in slaap ging gaan vallen, stopte er een auto onder het venster. De bestuurder liet de wagen stationair draaien en Slow wipte terug het bed uit. “Het is er ene van de VAB” zei Slow. Had mske haar ogen nog open gehad, zou ze gefronst hebben want blijkbaar was haar denker kapot, want ze legde het juiste verband niet, ze verstond wel VAB maar ze dacht aan die mannen van de VDAB.

Toen die daar buiten dan nog luidop een uitleg begon te geven, begon mskes al slaperige verstand toch te denken dat die met de depannage van een auto bezig was en net toen ze terug wakker genoeg was en dacht van het bed uit te springen en te gaan zeggen dat ze die motor moeten afzetten als ze het werkschema van volgende week wilden bespreken, reed hij door.

Nu is een defecte auto voor niemand leuk, maar in élk geval, stond die draaiende wel hier net voor ’t venster, dus onder ’t venster van de kamer en volgens ons lag Buurnaast op dat uur al lang in zijn bed of in dat van zijn vriendin. Buurnaast is in de 80, de man ernaast nog ouder. De buren hierover trekken iedere morgen tussen halfzeven en halfacht de rolluiken op en gaan werken, daarnaast staat het huis leeg.

Wat was dat hier dan voor een historie vannacht?