Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De zotte morgen

Vorige week ergens haalde Slow het winterdekbed van het bed en legde de zomereditie er op. Nog steeds met een extraatje erbij, want mske heeft het graag warm ’s nachts. De elektrische deken werd ook tijdelijk voor zijn diensten bedankt.

Vanmorgen om half vijf had mske het niet echt koud, maar niet genoeglijk warm ook niet. Ze heeft de sole mio er maar bij over getrokken. En toen, toen werd het te warm. “Pfff” dacht mske “zo kan de koude er dan niet door, maar de warmte ook niet”. Slow pufte van de warmte, al had hij geen stuk sole mio gekregen. “Wat klaag jij” zei mske “je hand heeft kou”. “Jamaar dat heeft buiten gelegen” wist Slow te zeggen. mske heeft dan ook maar haar ganse arm buiten gelegd. Dat doet ze soms in de winter ook. Blijkbaar werkt dat dan als een afkoelantenne. Het was halfvijf hé. Erg wakkere opmerkingen voor dat tijdstip van de dag kan je nu ook niet verwachten.

Vanmorgen om negen uur belde mske naar Mr. Sloddermans. Jawel, nog maar eens voor het eeuwige maandelijkse gezaag. Die was juist vertrokken. Die zal ze straks nog eens gaan lastig vallen.

Vanmorgen om half tien maakte de elektriciteit een uitschuiver. Een fractie maar was er helemaal geen elektriciteit meer maar hij sprong onmiddellijk weer aan. Alles lag uit! Ze hebben hier met twee tegen mekaar op zitten foeteren want mskes pc is er al ene met een slecht karakter. Die doet sowieso moeilijk als hij niet op de normale manier uitgeschakeld wordt. Deze keer had de nieuwe van Slow veel ergere kuren.

Vanmorgen na die elektriciteitshistorie hoort mske bizarre geluiden. “Dat is Toke in de keuken” zei Slow, maar mske wist goed dat het geluid niet van de keuken kwam. “De bakker zeker” zei ze, maar ’t was nog te vroeg voor de bakker van de buren. Ze ging dan maar buiten kijken. Niets. Als ze terug binnenkwam hoorde ze het weer en toen sprong ik van de stoel. Daarvoor foeterde ze dan nog. Ik heb die stoel niet zo gezet dat ze niet kan zien dat ik daar op lig. Dat heeft ze zelf gedaan.

Vanmorgen belden ze dan ook nog eens naar de advocaat die nog steeds een deel van het SS dossier in zijn kast zitten heeft. Die ging al vanaf vorige week dinsdag terug bellen. Hij heeft het stuk niet dat ze hier nodig hebben. Dan zal er niks anders op zitten dan een kopie aan te vragen bij het gerecht zeker.

Wie heeft er hier nu last van maandagen? De maandag zelf toch zeker.

Previous

Spring!

Next

Als …

2 Comments

  1. olive

    monday, monday… maar da’s een heel ander liedje

    kennen jullie in belgië ook de zgn. overspanningsbeveiligingstekkers? een hele handige en simpele beveiliging voor je computer, televisie en dergelijke apparaten. tegen dipjes van de elektriciteit en bij onweer.

  2. Hihi… een afkoelantenne… die kende ik nog niet!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén