Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Sauna

Toen het hier te warm werd met de stoof aan, het leek wel een sauna, lieten ze de stoof uitgaan. Dat is niet onlogisch niewaar. Maar toen bleek dat het hier zo in de voormiddag toch wat aan de killige kant was om hier aan die pc’s te zitten, stak mske ’s morgens de stoof terug efkes aan tot het opgewarmd was en daarna ging ze terug uit.

Toen kwamen de warme dagen en Slow besloot dat het tijd was om het beddegoed te verzomeren. mske had haar bedenkingen, want mske die kan ook in de zomer met het dikke wintergoed slapen. Enkel bij een echte hittegolf zal ze beginnen afgooien, maar Slow opperde: “het lijkt wel een sauna” en zodoende …

Eén nacht wa het bed zo opgedekt en mske had het niet koud gehad maar het voelde nogal dunnekes aan en zalig is anders. “Vanavond gooi ik het reservedekbed terug bij langs mijn kant” dacht mske.

Uitgerekend die ochtend, gisterenmorgen dus … Eerst efkes aanhalen dat het bij ons niet lelijk heeft gedaan met het onweer. In de namiddag was het wat betrokken geweest maar na twee slagen en een paar flitslampkes was het onweer het hier afgestapt en werd het zelfs terug zo warm dat Slow en mske met hun korte broek en een mske met een topke met nog minder stof door ’t veld hadden gedwaald.

Uitgerekend die ochtend, gisterenmorgen dus, was het ’s morgens nog warm maar zo tegen de middag kwam de kilte naar binnen geslopen en mske trok haar fleece aan.

Tegen de avond vroeg Slow: “had je het vannacht niet koud” en toen mske het reservedekbed aan haar kant wou opleggen hielp hij mee zodat hij er ook mee onder kon. mske denkt dat hij het ook niet aangenaam gevonden moet hebben.

Deze morgen heeft mske de stoof terug wat aangestoken, maar die is nu al terug uit.

Previous

Zonder excuus

Next

Wist je dat …

4 Comments

 1. ja ik ken dat het is hier ook altijd dezelfde miserie in het tussenseizoen hij te warm ik te koud,past dat e keeer hé..
  grtjs…

 2. wij lossen dat hier op met elk zijn beddeke en elk zijn dekbeddekes. Hij altijd veel te warm en ik altijd veel te koud.

 3. hetzelfde met kleding, als ik ’s morgens vroeg weg ga is het knap frisjes, ’s middags weer veel te warm gekleed :-s
  niks lekkerdes dan een flinke deken bovenop je te voelen in bed. wij laten het dekbed nu maar gewoon het hele jaar hetzelfde, mocht het een keer echt te warm worden, dan de deken er maar af…

 4. onbegrijpelijke

  Hey,

  Typisch Belgie hé die temperatuurschommelingen.
  Onbegrijpelijke

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén