Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Pandemic

Slow stelde voor om naar Pandemic te kijken, met Bruce Boxleitner. Dat had hij er bij gezegd. En mske zag Bruce Boxleitner met een tropenhelm op en dacht: “hoe heette dat feuilleton ook weer?”

Na een snel onderzoekske zonder gevolg, mailde ze naar Zoneke. “Hoe heette dat ding weer met die kerel die grootwild vangt om aan de kost te komen?” Ze deed een efficiënter onderzoek en vond het: “Bring ‘em back alive” en Bruce Boxleitner was daarin Frank Buck. Zoneke en Zus hadden daar lang geleden naar gekeken.

“Mama” zei Zoneke daarna aan de telefoon, nu niet dat Zoneke speciaal daarvoor opbelt, maar waar hij wel voor opbelt heeft hier niks mee te zien, zodoende … “Mama” zei Zoneke dus “ik heb daar nog niet zo lang geleden ook aan gedacht, maar ik kon er niet opkomen”.

Voor zover Frank Buck.

Pandemic was een ander paar mouwen. Het was een rampenfilm zonder het gewone gekrijs en zonder al te spektakelzuchtig te worden. Hij was best te bekijken. Om elf uur echter, bij de vijfde interruptie voor reclame, kreeg mske het echter wel op haar heupen en zei dat het haren hoebbel begon uit te hangen. Slow, die dacht dat de film bijna ten einde was, kwam efkes kijken om te merken dat die nog drie kwartier duurde en dat was er te veel aan. Drie uur film!

Enkele opmerkingskes van mske:

  • Gelukkig dat ze niet voor alle 6.000 doden de weg van de besmetting lieten zien, of we waren nog aan ’t kijken;
  • De man van de FBI geeft een wapen aan zijn vrouw ter bescherming nadat ze hun zoon de kamer uit zonden, maar ze zien niet dat die achter het muurke staat te spioneren;
  • Diezelfde man zegt tegen zijn zoon dat hij goed voor zijn moeder moet zorgen en als hij dat doet, met dat wapen dat dan nog niet eens goed verstopt zat, moet hijzelf voor de gevolgen instaan;
  • Dat de ene mens al straffer ineen zit dan de andere, dat is een feit, maar bij een ziekte die zo snel om zich heen slaat en zo snel dodelijk is, een meisje 14 -of was ’t 16- die al van redelijk vroeg in ’t begin de symptomen van het einde vertoonde te laten overleven, dat is niet logisch. Of was omdat ze het nichtje van de dokter was?
  • Ze lopen allemaal met een masker op, maar als er echt risico is, dan zetten ze dat masker af.

Het is maar een film en laat ons hopen dat het maar bij film blijft, je mag er niet aan denken dat het zich in realiteit zou voordoen.

Previous

De erreur die niet zjusten was

Next

Op de artistieke toer

2 Comments

  1. Hallo ik had weer veel te lezen. Het was weer een tijdje geleden hé.
    Nu nog vriendelijke groeten en tot later.

  2. die zonder masker, wàren al besmet

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén