Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Draad van ’t zevende knoopsgat

In april, op het communiefeest van Win’s dochter wandelde mske met Betty langs de vijver toen ze wat voelde. Ze wist niet wat het was tot ze langs de sanitaire voorziening was gepasseerd en tot de onstellende vaststelling kwam dat één van de twee knopen van haar broek er was af gesprongen. “Willen we nog eens langs de vijver lopen” stelde Betty voor. Dat hebben ze dan maar gedaan, tegen beter weten in.

Toen kwam de zomer en bleef de broek in de kast, maar nu, nu met de komende herfst voor de deur wou mske daar toch terug een tweede knoop bij aan.

Ze haalde haar knopenvoorraad. Ze wil niet zeggen “de knoppendoos” want dat was bij moe. Dat was een groene ijzeren doos met een jonge Boudewijn en Fabiola er op en die stak boordevol knopen. En als moe zich aan ’t naaien zette, deponeerde ze de doos op tafel en toonde een knoop die ze wou hebben en dan mochten mske en Broer zoeken. We kunnen het niet vertellen maar je moet je voorstellen, een ijzeren doos vol met knopen en vier graaiende en gravende kinderpollen daarin …

mske heeft geen knoppendoos. De knopen zitten in een pot. En mske wil ook niet graaien en graven. Daarom heeft ze alle knopen netjes soort per soort aan een draadje hangen. Maar nu, wat was dat? Een ganse hoop knopen die los in de pot zaten! Neen, dat kon mske zo niet laten. Ze sorteerde het ganse zooitje op het buro en net toen ze aan de slag ging om ze aan een draad te rijgen, kwam Slow binnen. “Wat is me dat hier?” schrok Slow. mske keek op en zei: “ah, jij kan me hiermee wel helpen”.

Wie zal het Slow euvel duiden dat hij er van stillekes onder gemuisd is.

Previous

Elf september 2001

Next

Afscheid

4 Comments

  1. Bart

    da is dan dezelfde knoppendoos als die van ons moemoe.. mischien deelde ze die doos wel.. of zijn wij familie.. en da uw moe.. mijn moemoe was.. stel u voor.. of ze verkochten die dozen veel vroeger.. da kan ook.. wij hebben ook geen knoppendoos.. ook nie onze schuilkelder.. knoopkes aan een touwke ook nie.. als ge dan justekes de middelste moet hebben.. dan geraak ik in de stress ze.. allez.. ik ga ne keer verder.. groetjes..

  2. Ik heb wel een ijzeren knoppen doos meegekregen van mijn moeder.Een ijzeren koekendoos met guirlandes op.Ze zitten niet meer in die doos maar ik heb ze nog allemaal plus nog knoppen van mezelf. Hé dit idee ga ik “pikken “voor een knoppen verhaal! oke?

  3. ms

    Natuurlijk is dat OK. Ik vind dat leuk om lezen hoe het er bij anderen aan toe ging/gaat.

  4. yep, ik heb van mijn Oma ook een knopendoos geërfd. Die zaten ook los, maar ik heb ze gesorteerd op draadjes

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén