Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Wassem goe? Kweetetni!

Nog eens over een Vlaamse film? Wel, enkele weken terug had Slow Confituur opgenomen. En vermits er dinsdagavond voetbal op TV was, besloten Slow en mske naar Confituur te kijken.

Ze keken en keken en keken nog. De film kabbelde rustig verder en hij werkte niet op hun zenuwen en ook niet op hun systeem. Al had mske zich wel enkele keren afgevraagd wanneer ze met de nodige handleiding gingen afkomen.

En toen was de film gedaan. Was die goed? Was die slecht? Eigenlijk dacht mske maar één ding na de film en dat was: “Waarom is die Tuur nu eigenlijk afgebold?” Want dat was het gegeven van de film: Tuur was het afgebold. De rest van de film draaide gewoon rond dat gegeven.

Nu ja, mske kennende, weten we dat ze dat zo niet zou laten. Ze zocht “Confituur” op tinternet en toen werd alles klaar en duidelijk. Jawel, want bij Wikipedia las ze:

Confituur 2004 is een Vlaamse film van Lieven Debrauwer, die ook al het emotionele Pauline & Paulette regisseerde. Het is een humoristische prent voor ouderen én de openingsfilm van het filmfestival van Venetië in 2004.

Dat wil gewoon zeggen dat mske nog te jong was om die film te snappen. Snapte?

Previous

Boe-oe-oe

Next

Strohalmen in het donker

3 Comments

  1. awel dan ben ik ook nog tè jong!!Pauline en Paulette vond ik echt mooi ,maar die confituur komt er niet boven. Het geeft wel de sfeer weer van die tijd maar ’t is ook al. Mijn man is al vòòr het einde naar zijn bed gegaan,haha! Ik heb het nog volgehouden (met de laptop voor me als volhouder ,haha). Die man was zeker in zijn midlife en wilde nog wat “vertier” in zijn leven?
    Nog een fijne dag,de zon zit er maar ’t was hier toch maar 7° om 9 uur!

  2. Ik had de film opgenomen, toevallig gisteren avond naar gekeken en alverwegen uitgezet. Van die humoristische prent??? zal ook nog niet oudgenoeg zijn. Misschien moet ik hem bewaren voor het bejaarde tehuis

  3. mske, ik zie dat ik je ook op stang hebt gejaagd met die oplossing van 8 tot 18 uur! En dan te weten dat het een vrouw is die dit idee naar voren heeft gebracht!En weten dat ze ook kinderen heeft!!Maar kom ze spreken er weer eens over en dat zal wel de bedoeling geweest zijn .Terug in de belangstelling komen!Ja ik vraag me soms ook af waarom dergelijke mensen kinderen hebben. Als ik zie hoe mijn kinderen vroeger en kleinkinderen nu zich kunnen uitleven in de vrije natuur dan krijg ik het benauwd dat dit allemaal strikt geregeld zou worden. Gaan we naar big brother toestanden? Hoe kan een kind zich dan ontplooien!!
    Zeg, ik heb mijn woede niet uitgefietst hoor,’t was hier te koud deze namiddag ,haha.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén