Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Kuren of een slecht karakter

Waarschijnlijk staat het hier al ergens maar aangezien het weer goed aan de orde is, gaan we dat nog eens vertellen. Hier staan toch al zaken dubbel op. Of misschien niet, want in de mate dat we die dubbelvertellingen tegenkomen bij ’t over zetten, hebben we die ofwel weggelaten of bewust laten staan.

De Leuvense stoof dus. Die stoof brandde in het wat-was huis dat het een lust was om zien.

Hier wil die niet. Of ze wil wel, maar na een uur gaat ze uit. Gegarandeerd. Ze hebben hier al alle soorten kolen geprobeerd, niks gekort. Maar ja die eikes waarmee ze vroeger brandde, die mogen eigenlijk niet meer verkocht worden of enkel nog voor de industrie, omdat die teveel stof de lucht in jagen.

De Leuvense stoof stond daar dus enkel schoon te zijn. Maar toen had Zoneke enkele jaren terug eens een lumineus idee. Hij zei: “probeer eens met houtskool”. En ja, dat werkte. Maar ja, houtskool is een zomerartikel en bovendien moet dat smeulen. In die Leuvense echter smeult dat niet, want door de schouwaantrok branden die echt en ze vliegen er door.

De Leuvense stoof in het pittoreske cafeetje brandde goed en Slow vroeg welke kolen zij gebruikten. Natuurlijk de meest gangbare antraciet. Alleen heeft Slow daar al zoveel kolen in geprobeerd dat hij niet meer weet of hij die meest gangbare antraciet er al tussen zitten had.

Deze week heeft de Leuvense stoof gebrand, op houtskool; het was echt aangenaam in de living en mske zei dat ze er eens een expert zullen moeten bijhalen.

Previous

Warme herfstdag

Next

Een meevaller = een tegenvaller

1 Comment

  1. de zon is er en ik ga die proberen vast te houden vandaag. Nikske regen toelaten zulle!!!

    Ach die Leuvense stoof! Eén en al nostalgie. Die brandde altijd zo lekker bij mijn grootouders en dan kon je er met je kousevoeten tegenaan zitten! Hier geen Leuvense stoof en ook niet de haard. Afgeschaft wegens te veel werk met hout klieven en na leggen van parket te gevaarlijk voor gensters . Nu staat er in dat gat van de haard een Zibrokamin en die geeft ook een gezellige warmte in dit tussenseizoen!!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén