Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Haal de warmte binnen

Met evenveel hartzeer als toen we de stoof lieten uitgaan, heeft Slow ze vorige vrijdag weer aangemaakt.

Met hartzeer, jawel. Die stoof aansteken is echt wel een einde maken aan een mooie zomer. En dan hebben we het niet over het weer maar over het zomergevoel.

De laatste dagen brandde het vuurtje voor wat bijverwarming hier niet enkel ’s morgens en ’s avonds, het brandde al eens een ganse dag. Maar de warmte van onze grote stoof is toch warmer en gezelliger en vriendelijker.

De winterperiode is ingezet en Sloef slaat zijn tenten weer op in het buro. Dat zien jullie niet, daarom dat ik het zeg.

Previous

Er was eens …

Next

Het ogenblik van hoogste nood

15 Comments

 1. Ik geloof het meteen! Axel is kouwelijker…die slaapt alweer een tijdje boven, terwijl ie ‘szomers echt niet naar boven komt hoor..dat is ‘m dan veel te warm.

 2. Sloef heeft groot gelijk ! Wie zoekt nu niet de warmte op.
  Ikke wél …

 3. ms

  Door de verhuizingen van de pc-derij heeft hij zich weer een nieuw plaatske bemachtigd. Hij ligt op de oude scanner die Slow nu op zijn pc heeft geïnstalleerd. Die staat nu korter bij de stoof dan vroeger.

 4. Een kat van m’n zus lag altijd in de papierla van de printer..die stond niet dicht bij een warmtebron, maar misschien geeft zo’n apparaat zelf wel warmte af? is verder toch helemaal niet aantrekkelijk lijkt me voor zo’n beest?

 5. ms

  Die scanner geeft volgens mij geen warmte af als die niet in gebruik is, maar zo een printer staat in “stand-by”, daar hebben we van Sloef ook al eens foto’s op genomen.

  En op de oude pc lag hij ook dikwijls maar om te vermijden dat er kattenhaar in terecht kwam heb ik daar maar enkele obstakels op geplaatst.

  Maar die scanner kan, volgens mij dan toch, geen kwaad.

 6. Hahaha…schitterende foto’s..het paste niet zo goed, dus hij lag er maar raar bij hè..de eigenwijze kat! hahahaha!
  (oooh…zag daar een postje ná zo’n mooie spreuk…echt eentje waar ik het volmondig mee eens kan zijn hahahahahahaa!)

 7. Ik vond het eerst al zo vreemd dat ie zijn tenen op het buro opsloeg…maar dat bleek dus tóch een typfout zie ik nu…maar zó slapen…die kat is écht wel vreemd!

 8. Tju toch ! Dacht ik dat ze ’t niet gemerkt zou hebben. Tju toch ! Dat komt ervan van ’s morgens te typen als mijn tenen nog niet wakker zijn.

 9. Ja de bijverwarming (een zibro kamin die in de haard staat) is hier ook op rust gesteld en nu brandt de verwarming de hele dag en ‘savonds wordt er zelfs een tandje bijgestoken.
  Ook onze poes vindt dat het koud wordt en ’s avonds komt ze op mijn bureau liggen onder een bureaulamp.Die lamp geeft warmte af en poes ligt er languit onder.Ik moet zelfs mijn klavier verleggen en mijn stoel verschuiven om mijn scherm nog te zien ( en ’t is dan nog een reuze scherm). Maar sloef ligt toch wel in een heel eigenaardige houding te slapen!hihi

 10. Ja Sloef…dat komt ervan als je die tenen opslaat in het buro hè hahahaha!

 11. Han

  Oh ja, de stoof.. die niet uit mocht gaan en daarna weer wel maar dan was er wat anders en nu moet ie weer aan, dat bier drink ik zelf dan maar op hoor.

 12. ms

  We zullen onze agenda’s eens naast mekaar moeten leggen (oeps, ik moet er nog ene kopen voor 2011).

 13. Han

  @Mske, gisteren heb ik er een gekocht, in een boekwinkel waar vrouwen boeken kochten terwijl hun mannen samen met hun honden netjes afgericht wachtten.

 14. ms

  Stomme venten die zich zo laten africhten.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén