Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

In het buro is ’t rapper winter

Vroeger bouwden ze de huizen zo. Berekend volgens het gebruik van de plaats werd de indeling vast gelegd.

Ons huis is een huis van vroeger, wat betekent dat het momenteel in de living 3° warmer is dan hier. We hebben het al gezegd, het buro is de koele plaats. Dat is erg aangenaam in de zomer maar nu … nu wordt het toch wel killig zonder verwarming, zeker aan de handen bij het werken met dat klavier.

Om de stoof aan te steken is het nog wat te vroeg. Er kunnen nog mooie dagen komen en dan lopen wij hier allemaal al puffend buiten als we die mastodontenstoof al aan het werk zetten.

Wat er wel gebeurt is die stoof zo een klein beetje aanmaken. Zo ’s morgens om de kilte te breken. Vanmorgen brandde hier al een vuurtje en ze hadden er wat kolen opgekapt en het werd hier zelfs wat al te warm en zo ergens rond drie uur deze namiddag werd mske zo in beslag genomen door haar dossier en ze werkte en ze werkte en ze werkte en de stoof was uit.

mske dacht iets onvriendelijks over mske maar uiteindelijk was dat zo erg nog niet, want de temperatuur is hier nog altijd aangenaam en binnen een klein uurke gaat ze sowieso bij Slow op de zetel hangen en daar is ’t dan uit zichzelf al warmer, wat dus rekenkundig -rekening houdend met alles in plus en alles in min- zou moeten uitkomen op de zelfde temperatuur als hier momenteel. 

pske van mske:

  Voor de niet-snappers, zulk een stoof kan eens echt aangestoken en gevuld meer dan 12u aan één stuk door en die gaat dus in de winter niet uit.Previous

De rally rond de rally

Next

Om niet te zeggen foert

4 Comments

 1. olive

  gewoon een soort thermostaat dus als de temperatuur daar is, gaat ‘ie gewoon uit, is het koud, dan blijft ‘ie branden

 2. noemen ze dat niet “un feu continu”?

 3. ms

  @ Olive : een thermostaat springt dan terug op als ’t afkoelt, maar een stoof die uit is, gaat niet meer terug aan.

  @ Magda : zo noemen ze die kachels wel, maar als er geen kolen opgedaan worden is dat rap gedaan met “continu”.

 4. olive

  gewoon weer aansteken toch ik zei ook “een soort van” hihi

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén