Toen gisterenmiddag de stoof uitging, kreeg Slow die heel gemakkelijk terug aan. Alhoewel ze eerst even dachten dat de mazout op was.

Toen het gisteravond echter 28° was, was dat wel te veel van het goede en zette Slow de stoof lager. Resultaat: ze ging uit … om niet meer aan te gaan.

Slow zei dat hij ze volledig ging laten afkoelen om ze vanmorgen terug aan te steken. Noppes, niets gekort. Maar al bij al valt het nogal mee, het is nu 17° maar dat is niet warm genoeg om te zitten werken. Maar mske heeft geen zin om nog mazout in te doen, als dat maar voor 3 maand is. Ze zal dus wel wat bijverwarmen met de elektrische vuurtjes. Dan koopt ze liever een kachel die hier definitief kan blijven staan. Kunnen ze alle kolen die Slow al kocht om de Leuvense stoof aan de praat te houden tenminste hier opbranden.

De ellende is dat die vorige eigenaars die tank op de eerste verdieping van de aanbouw hebben gezet, maar dan wel de doorgang tussen het huis naar die aanbouw hebben dichtgemetst. Ze hadden dus een lange ladder nodig. En vooraleer iets te kunnen beslissen of ondernemen moesten ze eerst de inhoud van die tank controleren. Dus is Slow de ladder van Buurboer gaan lenen. mske houdt daar niet van, je moet je buren niet lastig vallen. Die tank is leeg.

Dus is de beslissing rap genomen.