Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Ju!

Er was een tijd dat er ten huize mskes ouders maar één hobby aanvaard werd. De muziekschool! Broer en Broerke en de boosaardige volgden die dan ook met volle genoegen. mske niet. mske kan muziek lezen maar omwille van de stuipen als klein ukske, waren mskes vingers niet soepel genoeg.

mske las en dat stoorde moe want volgens haar was dat een synoniem van werkontvluchting. Naar de bibliotheek gaan zat er niet in, behalve de schoolbibliotheek. Daar kon moe geen stokske voor steken.

Nadat mske bot had gevangen toen ze in het dorp van haar jeugd -dit is enkel om haar leeftijd vast te stellen op -13- te kennen gaf atletiek te willen gaan doen, want dat was niks voor meiskes, haalde ze het zo ergens op +13 dat ze wou gaan paardrijden.

Joemeneekes, wat een reactie daar op kwam! Het was te peizen dat dat kind met hoogheidswaanzin weer eens een rijkemensensport wou gaan doen en wie dacht ze wel dat ze was. Er waren vier kinderen thuis en zij moest weeral eens een specialleke hebben. Nu ja, de reactie was langer en erger dan de vraag want de vraag was gesteld en de reactie bleef nog dagen en dagen nazinderen.

Nadat mske getrouwd was dacht ze er nog eens aan maar er was toen eigenlijk niet echt tijd voor en bovendien volgden ze dan die Duitse les en kwam er de sport. Nog later dacht mske dat ze er niet meer aan begon omdat ze bang werd om te vallen.

Toen ze eens in Le Village met de plaatselijke paardenruitersclub contact wou nemen -die boden een opleiding aan en dan uitstappen, stond iedereen te roepen dat ze dat niet mocht doen want die opleidingen waren niet volledig en ze kon beter thuis naar een manège gaan en het daar leren en patati en patata en mske deed het weer niet, want thuis had ze toch de zaak en de sport.

Nu is het écht te laat. mske zou het geen enkel paard willen aandoen.

Toen Zus zo een jaar of 17 was, begon ze over een paard, maar dan één om te hébben en om een paard te hebben moet je ook een wei en een stal hebben. Ex en mske hebben nog eens uitgekeken om een wei te pachten, maar als die niet echt dicht bij huis zijn, … het is er niet van gekomen.

Zoneke en Bollie rijden paard.

Amke en Ella zijn begeesterd van paarden, al sedert ze heel klein waren vanaf het eerste schommelpaard, de ganse manège play-mobil, de little poneys en de twee barbie-paarden waar de barbies enkel goed zijn om stijf in de koets te zitten of onder hun sikkedeizen te krijgen omdat ze hun voeten niet in de stijgbeugels willen steken.

Amke heeft gevraagd of ze mag leren paardrijden en blijkbaar kan dat al zo jong. Het zijn toch grote beesten voor zo een kleine pagadder hé …

Previous

Pedagogische studiedag

Next

Het goeie moment

6 Comments

 1. olive

  maar ze zijn er toch ook wel op amke-formaat?

 2. SLOEF GOEDE MIDDAG
  IK KAN ME
  DAT VOORSTELLEN
  VIER KINDEREN
  EN DAN VRAGEN
  OM PAARD TE
  MOGEN RIJDEN
  WIJ WAREN MET
  VIJF KINDEREN
  DAT WERD DAN
  VOETBAL EN VISSEN
  NOTENLEER WAS
  NIET VOOR
  MIJ WEGGELEGD
  NIETTEGENSTAANDE
  WE OP SCHOOL
  MUZIEKLES KREGEN
  MAAR IK MOEST WEL
  MEEZINGEN IN HET
  KOOR…
  PAARDEN…DE TIJDEN
  ZIJN VERANDERD
  GELUKKIG MAAR
  DAT ZE TOCH MAAR
  EEN HELM DRAGEN
  GROETJES
  MICKEY

 3. Ja zoals mickey zegt de tijden zijn veranderd en gelukkig maar.Ik zou dat in mijn tijd ook niet moeten gevraagd hebben en ik had enkel nog een broer. Maar mijn dochter was er gek op en de manege was hier 100 m vandaan. Ze heeft dan ook jaren paard gereden tot een hoop snob meisjes de manege onveilig maakten en dochterlief er niks aardigs meer aan vond. Ze koos dan voor …karate!! Dat heeft ze lang volgehouden tot het niet meer haalbaar was voor haar werkschema. Nu sport ze als ze er zin in heeft en dat is vrij regelmatig.
  Maar als kleine kinderen het graag doen ,laat ze het dan maar doen. Er zijn toch ook kleine paarden?

 4. in het eerste middelbaar mocht ik mee op sportkamp,en ik hield er meteen een sportkramp aan over!tijdens de paardrijlessen verweet de leraar mij voor een zak patatten,en bij de tennis voor stijve hark,ja wat wil je van een boekenwurm!saskia daarentegen is een natuurtalent,ze kreeg de microbe in argentinie,en gaat nu elke zondag paardrijden.grtjs.g.

 5. bij ons vonden ze muziekschool ook al iets voor het rijk volk. Dat er een bibliotheek bestond ontdekte ik dankzij de catechese, maar sindsdien ben ik er geen stokken meer weg te slaan

 6. ridder

  TITEL: paard te groot
  wassen op negentig graden kan helpen, wel geen wasverzachter gebruiken of je krijgt een te tam paard ook wel ezel genoemd.
  koenie kiplekker,die vroeger ook liever in een boek zat dan over een bok ging, groet.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén