Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het goeie moment

We zullen er rekening moeten mee houden dat deze pc zijne kaas aan ’t laten is. Zijne kaas aan ’t laten dat wil zo wat het zelfde zeggen als “de pijp aan Maarten geven” en “zijne paraplu toedoen”. Voor meerdere spreuken in die trant verwijzen we naar “Kartouchke” van Luc Versteylen want wij hebben het nu niet over uitdrukkingen maar over een pc.

Die pc werd eigenlijk al trager en trager en trager en je moet er wat geduld mee hebben maar toen vorige week die historie met die scanner voorviel, weet mske dat aan de scanner.

We hebben al gezegd dat mske een voorstander is van WordPerfect omdat het programma gebruiksvriendelijker is dan Word, maar nu had ze toch wat voor. Ze was in Word aan het werken geweest en die deed dan wel spellingscontrole maar geen grammaticacontrole en mske kreeg de kouw seskes en zei: “stoem program”, wat eigenlijk haar favoriete benaming is voor Word. Ze knipte het ganse boelke en plakte het in WordPerfect. En toen die bijna klaar was met de grammatica -pataboem- blokkeerde die. Ze heeft dan maar verder zelf grammaticacontrole gedaan.

Sedertdien bleef WordPerfect vast lopen tot mske merkte dat hij dat enkel deed in ’t Frans. Om een lang verhaal kort te maken, ze heeft zelfs WordPerfect van de pc gegooid en opnieuw geïnstalleerd.  Hij wil geen Frans meer kennen.

En die zouden zogezegd compatibel zijn. Mijn voe … poten ook! mske zegt dat het de schuld van Word is dat WordPerfect verdommeneerd werd. En ze zei ook: “dat stoem program”.

Maar eigenlijk begint het zo wat door te dringen dat ze mag gaan uitkijken naar een andere pc. Deze is een voortdurende bron van ergernis. Het is niet het goeie moment. Maar wanneer is het het goeie moment voor een behoudsgezind mske?

Previous

Ju!

Next

Zouden die lezen wat ze zeggen?

2 Comments

  1. Ik heb de aankoop van een nieuwe ook kwee nie hoe lang voor mij uitgeschoven.
    Omdat ik het eerlijk gezegd niet zag zitten om alles zelf weer te installeren. Een nieuwe pc kopen is niets, maar ’t is daar weer een pc van maken die je eigen is hé.
    Bovendien was ’t financieel nen dobber.
    Maar bon, op een bepaald moment moét je dan beslissen, en na wat moeilijkheden (ik kon geen windows XP ne meer krijgen, was verplicht om windows vista te kopen) draait alles hier weer snor. En ik moet zeggen: kben content dat ik de stap gezet heb.

  2. olive

    nu! heb pas mijn pc helemaal leeg gehad. opnieuw XP geinstalleerd, beetje veel meer geheugen. en alles (waaronder dat stoem program, maar ja ik gebruik het niet zo veel) draait weer al een zonnetje…

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén