Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Laatste vaart

Een auto is maar een ding. Maar soms is er toch een zekere afkeer om afscheid te nemen van een ding. In dit geval de auto.

Het bleek reeds kort na aanschaf toen onze garagist vertelde dat hij het zo niet had op XM’en. Niet dat hij weigerde maar hij was niet bepaald enthousiast te noemen.

Gelukkig was onze XM een goeie auto, zonder al te veel problemen. Maar sedert enkele maanden verloor hij olie, hydraulische olie dan. Het ging van kwaad naar erger en toen Slow nog maar eens een bus hydraulische olie moest gaan halen en ze niet in stock was, waardoor ze op de autostrade er eentje mochten gaan kopen, zei mske: “het is niet meer te doen, hij rijdt bijna op olie in plaats van op diesel”.

De garagist kon geen prijs geven voor de herstelling want hij moet eerst de halve auto demonteren eer hij kan zien wat er juist aan scheelt. mske denkt dat dat na al die maanden al een serieus gat zal zijn.

Nu zou ze het niet zo erg vinden om het risico te lopen, ware het niet dat er nog enkele kleine mankementen waren zoals de dashboardverlichting die niet meer werkte. En ja, een prijs voor herstelling? De halve auto moet eerst gedemonteerd worden eer ze kunnen zien wat er schort.

Pas op hé! mske verwijt de garagist niks want ze heeft nog al gehoord dat anderen niet erg happig zijn als ze een XM zien komen.

Gisteravond was de laatste vaart. De XM is afgeschreven. Als mske één van dees met de lotto wint gaat die XM niet weg en engageert ze er een persoonlijke verzorger voor, die kan hem dan helemaal demonteren en in orde zetten.

Een auto is maar een ding, maar die XM … daar gaat mske nog dikwijls met weemoed aan terug denken. Dat was nu eens haar type auto sie!

Previous

Uimke Duimke en de reus

Next

Camelot

5 Comments

 1. Ja, alles heeft een einde, behaven een worstje dat heeft er twee. Ons picassoke is ook aan het negende jaar begonnen

 2. oeps lettertje vergeten, moet wel “behalve” zijn

 3. ja,ik ken da,eerst heben we een bx gehad,en na 8 jr omgewisseld voor een xantia,zalige auto’s om in rond te rijden ge zit precies in uwe salon,maaaar jammer genoeg hebben we na 10 jr afscheid moeten nemen want beer kon er bijna niet meer uit ,we rijden nu met een monovolume omdat dat hoger is en makkelijker is om in en uit te stappen,ne kia,en we zijn daar ook content van.maar die vorige da was pas luxe!!grtjs…

 4. ja als jd er serieuze kostgen aan krijgt moet je de knoop doorhakken. Ik was ooit eens zo idioot om het een na het ander te laten herstellen en op een goeie dag zei mijn man ‘”t is genoeg geweest ,kom we halen een andere”. Toen ik de auto ,een rode ford escort, achterliet in de garage heb ik warempel gehuild!!

 5. ridder

  TITEL: fred en wilma
  ridder hoopt stiekem dat ms en slow de el oo tee tee oo winnen want hij zou ze wel eens willen zien rijden met zo’n gedemonteerde auto…jabedabedoo.
  koenie kiplekker,die zelf ook meermaals in de olie was van teveel mazout, groet.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén