Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Maar toch …

Onze auto was niet boring, maar toch …
Onze auto was niet goed voor lading, maar toch …

Onze auto reed nog, maar toch …
Onze auto voldeed nog, maar toch …

Onze auto had kwaaltjes, maar toch …
Allemaal kleine verhaaltjes, maar toch …

Previous

De bui zien hangen

Next

Dommelmarkt

14 Comments

 1. Je hebt hiermee zes logjes in voorraad. ?

  • ms

   Neen hoor. Achter ons laten en doorgaan.

   Ik wou maar aantonen wat voor een twijfelaar ik toch ben.

   ?

 2. Een twijfelaar… 🙂 nu denk ik aan een bedformaat tussen 1- en 2-persoons. Die noemden we ook zo.

  • ms

   Wij ook.

   Maar het is een vloek, dat eeuwige twijfelen. Blijkbaar is dat weegschalen eigen. Ze mogen het hebben.

 3. Ik heb ook lang getwijfeld om een andere auto te nemen totdat de kosten te hoog werden.

  • ms

   Wel, hij moest vóór 12 juni naar de controle. Maar de riem van de alternateur moest vervangen worden, hij had nieuwe banden nodig. Bovendien moest de stofhoes hersteld worden en was er blijkbaar een probleem om dat wiel er af te krijgen.

   De kleine dingen? De koffer moest je met zachtheid behandelen. Met iets in je handen, met je elleboog een stoot geven … sprong die terug open. Dus netjes met twee pollen zachtjes toedoen.

   Bovendien was er het lampje. We hadden dat toen laten repareren maar Querida wist te vertellen dat zij dat ook had gehad bij één van haar vorige auto’s en dat dat altijd terugkwam. Op het ogenblik dat we besloten: “we kopen een andere” ging dat ding terug aan. Het duurde maar één dag, maar toch …

   Ook vond ik de vering niet dat meer. Er scheelde niets aan maar in elke put en bij elke bult leek ik wel -pijnlijk- in twee te plooien. Dat was nu wel minder na enkele kilo’s minder (ik dan, de auto niet).

   Je kan aan oude dingen gehecht blijven, maar op zeker ogenblik houdt het ook op.

 4. Ik twijfel niet meer.

  Voor mij nooit een (nieuwe) auto ….

  Stille groet,

  • ms

   Ik twijfel ook niet meer.

   We deden in 2010 de auto weg en hebben van pure ellende in 2014 een auto gekocht. We geraakten gewoon nergens.

   Bewoners van een grootstad hebben het gemakkelijker.

   ?

 5. Ik zou niet twijfelen, maar ik rijd dan ook al in mijn vijftiende auto!

  • ms

   We hebben wel getwijfeld zo van: “Is het nu echt nodig?”

   Nu ja, het is achter de rug en nu denken we: “oef!”

 6. elsje

  ik beken ik ben autofan. ondanks de goede ov voorzieningen in de randstad vind ik het een heerlijk idee een eigen wagentje te hebben. geen bolide weliswaar maar gewoon een vorm van zelfstandigheid. mijn moeder reed tot haar 85e auto. toen ze echt niet meer kon rijden, heeft de auto nog twee jaar op de parkeerplaats achter haar huis gestaan. totdat het mos en de gras er zowat in groeide. toen pas kon ze afscheid nemen. zei nog ze nog hoopvol misschien krijg ik er nog iets voor. helaas we moesten betalen om hem op te laten halen. ik vrees dat ik veel op mijn moeder lijk.

  • ms

   Meestal hebben wij onze auto’s tot op de naad versleten. Dit is de eerste keer dat we er ene weg doen die nog goed is (volgens onze normen dan toch).

 7. Jasmien

  Benieuwd naar de nieuwe auto, maar toch …

  • ms

   Een klein camionetje, zoals gezegd. Maar wat kleur en merk betreft is hij nogal op zijn privacy gesteld.

   ?

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén