Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Arbeidsintensief bezig geweest

Op maandagavond gaat Luc de olie van de auto nakijken. Dat doet hij zo af en toe, als hij er aan denkt.

En dan komt hij binnen met een gezicht waardoor ik, zonder dat hij iets zegt, al weet dat er problemen zijn. Waarop ik vraag, zonder mijn mond open te doen, wat er scheelt.

“Awel” zegt Luc “ik kan daar nu niet aan doen hé, maar er is een darmke van de auto gebroken”. Dat hij daar niet kan aan doen, dat zegt hij wel meer, ten overvloede, als vreest hij dat ik de schuld in zijn schoenen zou schuiven. Maar welk darmke dat is, dat weet hij niet. Maar er zijn twee losse eindjes.

“Toch geen steenmarter?” vraag ik, als kende ik er iets van. Luc schuddekopt van neen. “Neen” zegt hij “het is niet dat van de koelvloeistof”.

Gisterenmorgen heeft hij de garagist opgebeld, hij mocht langsgaan, zo tegen tienen want er stonden al twee auto’s te wachten.

“Weet je” zeg ik “ik zal ondertussen die pompoen eens onder handen pakken”. Die kolos van een pompoen lag hier al een week, we kregen die van de buurman. Die kweekt ze, maar hij had er wat te veel voor eigen gebruik.

(Lees verder onder de foto)

Ik vond dat een verbazend goed idee om daar eindelijk werk van te maken. Het klaarmaken kan wel uitgesteld worden maar ook niet tot in het oneindige.

Ik maakte twee misrekeningen: ten eerste was die kolos moeilijk klein te krijgen en ten tweede heb ik onze garagist onderschat.

Luc was nog maar drie kwartier weg toen ik al een berichtje kreeg dat hij al terug naar huis kwam. En toen had ik die pompoen alleen nog maar een beetje gekieteld.

We zijn hem dan maar met ons twee te lijf gegaan en hebben gisteravond zeven porties pompoensoep in de diepvriezer gestoken en één in de frigo. Die is voor straks.

Oh ja! Wat er mis was met de auto? Het vacuumdarmke van de turbo was gebroken en werd vervangen.

Previous

Herinneringen

Next

Af te vinken

13 Comments

 1. Zeven! porties ingevroren. Chapeau, dan ben je inderdaad zéér werkzaam bezig geweest.
  Het moet een hele grote pompoen zij geweest.
  En de auto snel gerepareerd, dat was een geslaagde dag. 😏

  • ms

   Een geluk bij een ongeluk? Het regende.

   Was dit gebeurd op een zonnige dag met een ingeplande wandeling, ik zou er al minder blij om geweest zijn. 😮

 2. Ik vind pompoenen soep niet zo lekker, maar dat kan aan mij liggen, ik leg wel sierkalebassen in mijn tuin voor een beetje kleur. Daar ga ik natuurlijk geen eetbare pompoenen neerleggen dat vind ik voedselverspilling.

 3. Gelukkig niets ergs met de auto dus.
  Laat de pompoensoep maar smaken.

 4. Gelukkig was het euvel met het darmke snel verholpen. Mijn echtgenoot moet altijd zo lachen als ik het over ‘een darmke’ heb. Hij kent enkel het woord ‘leidingetje.’
  Onderschat zo’n pompoen niet. Het is een heuse worsteling om die klein te krijgen.

  • ms

   Ik kon hem niet wegen op de keukenweegschaal. En om op de personenweegschaal toeren uit te halen met dat ding in mijn armen, had ik geen zin.

   Efkes koken om gemakkelijker te kunnen schillen was er dus ook niet bij.

   Maar de soep is lekker. 🙂

 5. elsjeveth

  Wow niet normaal zeg zo´n joekel van een pompoen. Daar kun je inderdaad heel wat potten soep van koken. En doet je meteen het (geringe) euvel van het darmke vergeten

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén