Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Advocaatfabrikaat

De fles zelfgemaakte advocaat is leeg. mske had onlangs zo eens echt zin om nog eens een fleske te brouwen. En tijdens de kerstperiode hebben ze zo elke avond rond den achten een bodemke in een whiskyglas gekapt en dat zaten ze dan met hun tweetjes genoeglijk uit te lepelen.

Zo hebben ze al een keer of twee, tijdens de zomer, een fles Muscat meegebracht en toen dronken ze dagelijks hun aperitiefke. Niet dat dat een gewoonte wordt want eens de fles leeg, komt er geen andere tot ze nog eens in een bevlieging aan een volgende beginnen.

Dat zal zo ook zijn met de advocaat.

Moe maakte die vroeger ook en dan goot ze die bij speciale gelegenheden in ultra kleine glaasjes en kregen ze allemaal een glas met een boudoirke er bij, al kenden Broerke en de boosaardige de naam er niet van maar noemden dat “vingeruitlek”. Het weze gezegd dat moe er natuurlijk niet de volle pond aan alcohol in kiepte ook niet.

Later maakte mske dikwijls advocaat, zo voor ze naar een wedstrijd vertrokken. En dan waren die flessen altijd leeg bij het terugkomen, net als de boddingen en de eierkoeken, die ze bakte, op waren. mske deed dat graag en ze hield van de gezellighed van zoveel volk over de caravanvloer al denkt ze nu soms, heel erg veel achteraf dus, dat het ook altijd van ene kant moest komen.

De fles advocaat is leeg. Op naar de zomer, naar de volgende fles Muscat of zouden ze zo tegen pasen niet eens gaan peinzen op een paasdrank?

Previous

Opgepast!

Next

Het is winter voor iet hé

1 Comment

  1. is het een geheim recept? of geschikt voor publicatie?

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén