Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Boetige willekeur?

Het is jaren geleden dat Slow en mske op een regenachtige avond naar Antwerpen reden. De regen vormde een dicht gordijn voor de voorruit van de auto en blaaskes op het beton van de autostrade.

Net voor ze de Craeybeckxtunnel inrijden hangt er zo een aankondigende flitser te melden dat ze maar 70 mogen. mske, die op die oververzadigde natte ondergrond niet gaat remmen, lost het gaspedaal en de auto vertraagt. Een auto rijdt haar in volle snelheid voorbij, richting stad, als de flits gaat. mske kijkt op haar kilometerteller. Die geeft 81 aan.

Er komt een formulier zeggende dat ze 96 reed, maar ze mag wel uitleggen waarom. Ze vermeldt de ganse poespas van hierboven maar mag wel de boete betalen.

mske heeft altijd de indruk gehad dat het opgezet spel was. Er was geen hindernis in de tunnel, er was helemaal niks en de tijd die ze kreeg om van 120 naar 70 te gaan zou willen zeggen hebben dat ze erg drastisch had moeten remmen.

Zoals gezegd, het is jaren geleden en de boosheid over zulke dingen slijt dan wel, maar ze komt wel terug opzetten als ze de reacties in dit artikel leest.

Wat een snertredenen en die worden geaccepteerd. Of zouden die gewoon bluffen?

Previous

Werken!

Next

Thuis in ons woonplaats

1 Comment

  1. ja wat de mensen allemaal niet verzinnen om geen boete te moeten betalen.Maar ik herinner me toen ik eens bijzitter moest zijn bij verkiezingen welke redenen er aangehaald werden om niet te moeten bijzitten.Echt beschamend !

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén