Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Die dag in de wachtzaal …

“Als je er meer wil over weten” had de man van de instantie gezegd “kan je eens langs komen op mijn maandelijkse zitdag”. Hij gaf het adres en het tijdstip.

mske ging goed op tijd, want ze kende het daar niet en bovendien, wie eerst komt, eerst maalt. Ze zag de man de trappen op gaan en haastte zich een beetje. Maar pech, binnen stond al iemand te wachten.

Ze zette zich in de wachtz…gang op een stoeltje en even later kwam Slow erbij zitten. Er kwam nog een koppel dat blijkbaar bang was van Slow en de twee uitnodigende stoeltjes negeerde en recht bleef staan. Er kwam nog een man alleen. Die ging zelfs helemaal op het rijtje stoelen voor het andere kantoor zitten.

Ineens stevende daar een slagschip voorbij met de mast daarachter in haar kielzog.  “Let op” had Slow nog gezegd bij haar opkomst “die gaat hier voorbijstormen”.  En jawel …  Ze gaf me daar een klop op die deur, deed die open en stak haar hoofd binnen. mske hoorde de man van de instantie zeggen dat ze moest wachten. Ze sloot de deur en bleef daar als een overjaarse buldog voor staan.

Ondertussen was mske al drie cm gegroeid en stond haar haar ook al recht. “Meneer en mevrouw” zei ze met een tremelo in haar stem van ingehouden kwaadheid “wij zitten hier ook nog”.

Het slagschip beweerde dat ze dat niet gezien had en hij zei dat hij dacht dat zij voor het andere kantoor zaten te wachten en ze gingen samen bij de alleenzittende man plaatsnemen, die ineens binnensmonds wat mompelde, recht stond en weg ging.

mske keek Slow aan en vroeg: “kon je horen dat ik boos werd” waarop Slow ontkennend antwoordde.

Toen mske daarbinnen haar klapke gedaan had liep ze voorbij het stevende koppel en knikte vriendelijk maar ze kreeg enkel een stuurse blik terug.

Previous

Die dag in het containerpark …

Next

Een werk van barmhartigheid

2 Comments

 1. Slagschepen met hun gevolg die kom je overal tegen. Die denken dat ze met brutaal zijn overal den eersten zullen zijn,maar ’t kan verkeren hé!

  Wat belgacom bereft :de helpdesk is altijd vriendelijk en bij de beginperikelen van ons digitaal tijdperk hebben ze meer dan eens een technieker gestuurd en we kregen zelfs al eens een nieuwe decoder. De eerste was verbrand omdat die op een tapijtje stond( dat tapjtje lag er nog van de telefoon ,anders viel die zo gemakkelijk tegen de vloer) en er bijgevolg niet genoeg verluchting was.Maar deze keer zonden ze niemand maar staken de gegevens in de pc en gaven hun telefoonnummer mee in geval de belgacom winkelman hen wilde opbellen. Die bulldog deed dat natuurlijk niet ,want hij voelde zich superman! En daarbij toen hij ons telefoonnummer intikte op zijn pc programma wist hij waarover het ging.
  Het enige dat fout was ,was het feit dat mijn man één digibox vergeten was mee te nemen en juist die bleek de geest te hebben gegeven!
  Ikzelf trek me dit voorval niet zo aan ,maar ik denk dan aan mensen die niet zo mondig zijn en met grote woorden afgescheept worden zoals dat vrouwtje vòòr ons.Die stomkop kon een gsm verkocht hebben als hij haar met die sim kaart had geholpen. Maar dat was waarschijnlijk beneden zijn status (dat dacht hij wellicht )en dat mens vertrok zonder nieuwe gsm en niet wetende wat doen.Dat noem ik geen service en ook geen reclame voor Belgacom.Dat voorval zal wel eens op het gepaste moment aan de kaak worden gesteld door mij.
  SLaap lekker voor straks en voor morgen nog een misschien droge zondag!

 2. han

  @magda, voor een gsm heb je enkel een schaar nodig en je oude huistoestel…

  g.s.m. (geen snoer meer)

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén