Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Niet lachen of we nemen je niet au sérieux

Slow had het vorige week al gezien. Zij zaten beidjes naast elkaar op het metrostel, hun knieën ingetrokken om niet tegen de knieën van hun tegenoverzitters te stoten en keken naar buiten of naar mekaar of naar de mensen rechtover hen. En terwijl mske bedacht dat er toch weinig lachende gezichten op die metro te zien waren zei Slow: “kijk, een nieuwe” en hij knikte door de ruit naar de hen kruisende tram.

Ja, mske zag het ook. De inrichting was anders. In plaats van zeteltjes had het stel twee lange rijen banken met hanglussen in de gang. “Weeral nagedaan van de Amerikanen” zei ze.

Steeds als zij opstapten zei Slow: “weeral een oude” en dat wou nu toch lukken zeker dat de hen tegemoetstormende trams er waren van het nieuwe model.

Gisteren ook. Zoals gezegd zei Slow: “weeral een oude” en mske vond zijn toon wat mopperend klinken waardoor ze veronderstelde dat hij ook graag eens in zo een lange pijp zou rijden.

Hij had geluk. Na de wissel stapten ze op zo een nieuwe. Er was nog één plaatsje vrij. mske mocht zitten terwijl Slow daar aan die lus een beetje de aap ging uithangen. Gelukkig stiet hij net geen Tarzankreet uit. Neen, mske vond die tram niks leuk. De zetelkes waren nieuw en glad gepolijst zodat ze bij elk vertrek en elke halte respectievelijk tegen haar linker of rechterbuur zou geschoven zijn ware het niet dat die zelf ook een schuiving maakten richting andere buur. Bovendien dierf mske op die tram ook niet te lachen of blij te kijken. Die aan de overkant keken alsof ze hen uitlachte.

Aangezien ze de richting van het eindpunt van de metro uitreden zat en stond en hing het tramstel niet bomvol. Hoe verder ze reden hoe leger het werd. De vrouw die vóór mske haar boek hing te lezen sprong net op het laatste ogenblik nog door de open deur.

Toch kan mske zich een voorstelling maken van zo een overvolle tram. Ze stelt zich dan voor dat ze daar zit en dat er ene op haar voeten staat terwijl zijn buik net voor haar gezicht zwabbert, als hij een zwabberbuik heeft natuurlijk. Of ze stelt zich voor dat ze recht staande in die lus hangt te hangen en om haar evenwicht te bewaren haar voet verzet net op de voeten van diegene die voor haar zit met zijn gezicht bijna tegen haar buik.

Dan toch liever ingetrokken knieën en een Slow die netjes naast haar zit of staat in plaats van in die lussen te gaan hangen.

Previous

Ze wisten het nochtans op voorhand

Next

Auteursrecht

3 Comments

 1. Lachen is nochtans gezond – neem dat maar au sérieux.
  Ik ben een beetje verward: een tram in de metro? Bedoel je hier de premetro in Brussel of Antwerpen of elders? In een metro rijden namelijk enkel treinen, geen trams. Gebruik je een tram die ondergrond rijd, dan heet dit een premetro. Volgens wikipedia toch.

 2. ms

  Ik stapte op een tram en had het gevoel dat ik op een trein zat. Deze vertrok bovengronds en zette ons ondergronds af.

  Ze rijden voor de MIVB-STIB en dat was vroeger de trammaatschappij.

  Het kan mij niet schelen hoe het heet als het me maar van de parking van Avergoem op mijn bestemming kan brengen.

 3. Ik zat onlangs op “zo’n nieuwe” en ik vind er niks aan. Noch als je zit noch als je aan zo’n lus hangt te bengelen. Geef mij maar “een oude” netjes met je voeten naast elkaar om de voorbuur niet aan te stoten.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén