Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Ze wisten het nochtans op voorhand

mske en Slow hadden een afspraak in Brussel, uitgerekend vandaag. Zo iets na de noen.

Zoals Slow en mske dan meestal doen rijden ze met de auto tot op de parking van de GB van Avergoem en nemen daar de metro. Soms nemen ze van hieruit wel de trein, maar dat hangt af van wat ze daar in Brussel zinnens zijn. Vandaag ging het maar om een gewone zakelijke afspraak en dus was de metro goed genoeg.

Slow zei: “Weet je, terwijl we daar zijn, kunnen we nog eens over de kerstmarkt lopen”. Dat hadden ze vorige week ook gedaan. Maar nu zei mske, die wel doorhad dat hij in haar zakken aan ’t zitten was: “Dat kan niet omwille van de metro”. Eigenlijk kan dat wel natuurlijk want van Brussel Centraal ben je op enkele stapkes overal in Brussel, maar mske wou zo snel mogelijk daar en zo snel mogelijk thuis zijn omwille van een rits aangekondigde sneeuw. Sneeuw waar er hier zo op de noen nog niets van te merken was.

Pas toen ze Leuven passeerden vielen de eerste poederkes. Toen ze de auto parkeerden was er nog niks te zien.

Maar toen ze in Brussel uit die metropijp kwamen was het vollen bak. Amaai! En dan moesten ze nog zoeken waar ze moesten zijn. Zonder bril zagen ze niks voor hun ogen, met bril zagen ze niks voor hun ogen want die sneeuwde dicht. Het wegwijsplanneke van mske was op een sakker en een vloek doorweekt. Dan was de deur nog op slot en Slow en mske moesten alletwee een klein beetje persee. Die deur was eigenlijk niet echt op slot, die was alleen wat moedwillig zodat ze na een bedreiging en een serieuze snok van Slow uiteindelijk toch open ging.

Toen ze zo een dik uurke later terug bij de auto kwamen lag daar toch zeker vijf cm sneeuw op! Op de ring rond Brussel kregen ze een kilometer file. Ook op het stuk richting Sterrebeek kregen ze file. Dat loste zich zomaar op.

Ze waren hier zo iets voor vier. Hier had het nog niet gesneeuwd al vielen er precies wat poederkes. Ondertussen ligt er nu toch ook al een pelleke wit.

Op de radio hoorden we dat de avondspits in de soep draaide en treinen niet konden rijden wegens bevroren wissels.

“Jawadde” zei Slow “het heeft ook eens een half dagske gesneeuwd zenne”.

Previous

Een vergelijkend marktonderzoek

Next

Niet lachen of we nemen je niet au sérieux

1 Comment

  1. Ik heb dat juist ook tegen mijn man gezegd:”ze wisten dat toch op voorhand” En dan is er zowaar 500km file!!Wissels die bevriezen en treinen die ze afschaffen.Bussen die niet uitrijden en wegen die ze niet vrij krijgen van sneeuw of ijs…Kunnen er dan echt geen voorzorgen genomen worden?
    Het is allemaal mooi om te zien maar als je erdoor moet is dat veel minder.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén