Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Hebben die een tic nerveux?

Daar zitten we dan weer. Wij en ons dilemma. Schrijven we nu over iets grappigs of over het kleine ergernisje. Als we schrijven over het kleine ergernisje zou het kunnen lijken of we zagen. Schrijven we over het grappige, dan komt de volgende keer niemand kijken want dan is geweten dat we gaan zagen. We zullen, bij nader inzien, het ergernisje eerst vertellen, dan komt dat andere later wel.

Wij ergeren ons een ietsiepietsie aan cameramannen. Dat zijn die mannen die met hun camera ergens staan om iets op te nemen dat de moeite waard is. Dus als wij zien dat er iets op TV komt dat wij de moeite waard vinden, dan verwachten wij ook dat die cameramannen dat filmen.

Maar waarom, waarom moeten die altijd van hun onderwerp afwijken en koppen in het publiek gaan filmen? Dat is om het stiet en de kouw seskes in ene keer te krijgen, want daarvoor kijken wij niet.

Dat was zo met de show van André Rieu in de Arena in Amsterdam. Terwijl die Wiener Debutanten stonden te dansen flitsten die altijd naar één of andere in het publiek. Maar dat interesseert ons niet! Dat dansen wel.

Of zoals ze tijdens zo een aangrijpend stuk telkens opnieuw die dame toonden wiens gemoed overliep? Zijn die tickets niet duur genoeg om de privacy van het publiek te waarborgen zodat de dame op haar eentje een gemoedelijk bleiteke kon doen zonder dat ze op TV moest komen. Ach ja, de mensen uit het publiek van de betreffende show hadden het ticket gewonnen met de Postcodeloterij. Maar toch, wij hoeven geen mensen te zien huilen.

Hetzelfde deed zich voor met de show van Geert Hoste, show die wij, tussen haakskes gezegd, niet zo bijster vonden. Geert Hoste vertelt wat, ze tonen een kop in ’t publiek. Dat betekent voor de kijker thuis dus een halve show publiek kijken: Geert Hoste, Free Souffriau, Geert Hoste, Bert Anciaux, Geert Hoste, Kris Peeters, Geert Hoste, Sabine Hagedoren, Geert Hoste, Jan Becaus, Geert Hoste, Ann Van Elsen, Geert Hoste, Joke Schauvliege, Geert Hoste … mske begon zich zo een beetje als een vlo te voelen, van de ene op de andere springend.

Kunnen ze eigenlijk niet beter een vaste camera bij de ingang zetten, dan hebben we zeker alle aanwezigen gezien …

Previous

De eerste was al perfect

Next

Noodkreet! Wij zitten zonder patatten!

4 Comments

  1. Geef mij de hand ,mske.Ik heb me ook blauw geergerd aan die show van Geert. Ik vond hem soms brutaal en ongemanierd zoals hij bepaalde mensen belachelijk maakte.En dan maar overschakelen naar een of andere figuur in de zaal die dan héél spontaan lachte… en ik kreeg de daver van dat over en weer geren van Geert.HIj doet dat wel altijd maar alles samen heeft zijn show me op de zenuwen gewerkt.
    Nu ,alle tv figuren zaten er en dat hebben we héél goed gezien.Was dat misschien de opdracht die de cameraman meegekregen had?

  2. Han

    Ach, cameramannen… (zie mijn linkje) Het was bij het staatsbezoek van de Zweedse koning aan Amsterdam, op de foto komt de koning naar buiten met wat ministers van Zweden en Nederland.

  3. ms

    Die nam het “kijken naar het vogeltje” wel erg letterlijk, maar begreep niet dat het de anderen waren die naar ‘t vogeltje moesten kijken.

  4. Awel hé, mijn ventje ergert zich daar ook blauw aan. Ik vond de show op zich dit jaar ook maar niks. Hij schijnt zijn beste ooit te vinden. Arme man!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén