Het heeft lang geduurd. Of eigenlijk niet. Het gebeurt zo alle winters rond deze periode. Slow begint te klagen over een kriebel. Die kreeg hij nadat Amke blijkbaar met een verstopte neus zat. Amke is niet ziek geworden -hout vasthouden, wat niet is kan nog komen- en bij Slow nam vliersiroop in en het leek beperkt te blijven tot een kriebel.

Maar dinsdagavond zat Ella stilletjes op de zetel en was wat hangerig. Ze zei ook niets, ze knikte alleen maar. En toen Amke het danske van de dansbende wou kennen en mske en Amke het even tussen de keuken en de eetplaats -wegens meer plaats- gingen uitproberen, volgde Ella. Niet om mee te dansen, maar mske moest haar pakken.

Gisteravond kreeg Ella koorts en Slow lag plat af op de zetel.

Bollie ging met Ella naar de dokter en mske zette een pot met water op de stoof en druppelde daar wat eucalyptus in. Slow knapte er een beetje van op en liep vandaag al terug Slow te zijn, zij het met waterige ogen en steeds een zakdoek binnen handbereik. Ella ging vandaag niet naar de school.

Vriezen die virussen nu niet dood?