Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Is hier ergens een moeras met een verzonken toren?

Het is al een hele poos geleden dat mske op een nacht wakker lag en ineens dacht dat ze ergens klokken hoorde luiden. Ze luisterde en hoe langer ze luisterde hoe overtuigder ze was dat ze die werkelijk hoorde. Ze keek op de klok en vond het een nogal bizar uur om klokken te horen, het was 3.23 of zoiets. Natuurlijk weet ze het juiste uur niet meer, zoals gezegd, het is al een hele poos geleden.

Sedert die nacht heeft mske al meerdere keren die klokken gehoord op onmogelijke uren in de nacht. Nooit op een uur, een halfuur of een kwartier, steeds op de meest bizarre uren.

Eigenlijk begon mske te denken dat ze dat zichzelf wijsmaakte, dat het haar hartslag was geweest of zoiets. Dat dacht ze omdat het nooit klaar en duidelijk was, verder van hier, niet onze kerk, die hoort ze afhankelijk van de weersomstandigheden ook soms luid en soms praktisch niet.

Enkele weken terug hoorde mske weer die klokken. Toen ze zich realiseerde dat Slow ook wakker was vroeg ze: “hoor jij iets?” Neen, ze vroeg niet: “hoor jij klokken?” want dat vond ze nu iets te suggestiefs. Ze vroeg gewoon: hoor jij iets?” Slow hield zijn adem in en luisterde. “Klokken” zei hij “ik hoor klokken”. Ze keken samen op de wekker. Het was deze keer later dan anders, het was 5.07 of zoiets.

Sedertdien heeft mske de klokken niet meer gehoord maar daar is dan weer niks spookachtigs aan, want mske heeft een weekske of zo ’s avonds een Sedinal genomen om vaster te slapen en omdat ze daar geen gewoonte wou van maken is ze dan gedurende een week of twee overgeschakeld op een halve tas Glühwein voor het slapen gaan.

Previous

Er zit een vinger in je oor, twee zelfs

Next

Als ’t gratis is dan deugt het niet

5 Comments

 1. Dag Mske,
  Ja hoor wij kennen elkaar (hoewel ik ook niet juist meer weet, wat ik van jou las – wel dat je katten had, neen?)
  Ik had eerst de blog “My World” onder de naam Lilimay, dan had ik “My Life”, ook “Only Me” onder de naam Ikke en nu “Runaway” onder de naam Bibi.

  Ik heb ook slaapproblemen tegenwoordig (alles te maken met mijn innerlijke rust die ik maar niet kan vinden door mijn emotionele knoop) en een glaasje Glühwein, lijkt me niet slecht.

  Ik kijk ook al jaren naar “Thuis” en ik moet je gelijk geven, de laatste maanden wordt het een beetje “bij het haar getrokken”, maar ik ben nog niet zover dat ik niet meer wil kijken.

  Tot een volgende
  Bibi

 2. er kan iets gebeurd zijn in je leven dat je nu echt klokken hoort. Zo heb ik lang elke nacht een telefoon gehoord en ben ik zelfs opgestaan ervoor ,maar enkel ik hoorde het. Ik breng het terug naar het ogenblik dat mijn moeder belde ’s avonds om te zeggen dat vader een hartaanval had gekregen…zou mijn vader me nog iets willen zeggen hebben?

 3. ms

  Ik zal morgen mijn haar met een rood lintje samenbinden.

  Er moet een logische verklaring voor zijn maar ik denk niet dat de wind dat kan. Dan zou het al moeten stormen en dan zouden we ze niet horen. Bovendien zitten er schuine slabben in de galmgaten. Maar ik denk niet dat het de klokken van onze kerk zijn.

  De toren van het kleinere dorpke hier wat verder, met zijn kerk als een kapelleke, is wel ingepakt omdat er werken aan de gang zijn. Mogelijk gaat daar wat mis.

  Ik denk gewoon dat het een mysterie zal blijven.

 4. klinkt als het begin van een spannend suske en wiske avontuur

  maar serieus, zijn er wellicht klokken in de buurt die door de wind in beweging komen?

 5. Ri@

  Hoi,
  is wel eigenaardig, maar je moet er maar niet van wakker liggen hoor!

  Nog bedankt voor jouw bezoekje aan mijn blog

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén